Η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ στο πρώτο μισό της σεζόν, αναμφίβολα κρίνεται ικανοποιητική. Η Ενωση βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους 32 του Europa League και παράλληλα έχει ορθάνοικτο τον δρόμο για περαιτέρω συνέχεια και στο Κύπελλο.

Ο στόχος της ομάδας ενόψει Ιανουαρίου, στο ξεκίνημα της σεζόν, έχει πάνω-κάτω επιτευχθεί και πλέον η ΑΕΚ προχωρά για το επόμενο βήμα. Που για όλους εντός Ενωσης μεταφράζεται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να μπορέσει η ΑΕΚ να επιστρέψει στην κορυφή έπειτα από σχεδόν 25 χρόνια απαιτείται ωστόσο και ενίσχυση, αφού οι αδυναμίες που παρουσιάζει το ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις, σε συνδυασμό με τους σοβαρούς τραυματισμούς των Μάνταλου, Γιόχανσον, αλλά και τις αποχωρήσεις των Τρίστασον, Πατίτο, φέρνουν την Ενωση μπροστά σε έναν καυτό Ιανουάριο, στον οποίο καλείται να κινηθεί δυναμικά, ώστε να καλύψει στον βαθμό που γίνεται τις αδυναμίες της και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στο δεύτερο και κρισιμότερο μέρος της σεζόν.

Οι δύο προτεραιότητες

Η απόκτηση ενός κλασικού ακραίου, που θα αγωνίζεται κατά βάση αριστερά, αλλά και ενός χαφ με τα χαρακτηριστικά του Γιόχανσον, είναι αυτή τη στιγμή οι δύο βασικές προτεραιότητες ενόψει Ιανουαρίου. Η Ενωση θέλει να εντάξει στο δυναμικό της έναν εξτρέμ ενδεκάδας, που θα επιτρέψει στον Λόπες να… επιστρέψει στη θέση του και να δώσει περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι της. Το όνομα του Ερνάνι της Πόρτο είναι μεταξύ αυτών που εξετάζονται, ωστόσο οι δυσκολίες που υπάρχουν στο να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση στρέφουν την Ενωση και σε άλλες λύσεις.

Στο θέμα του χαφ τα δεδομένα είναι κάπως πιο θολά. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και τα υπόλοιπα στελέχη που τρέχουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό μελετούν περιπτώσεις που βρίσκονται στην ατζέντα τους και μπορούν να προχωρήσουν αμέσως, αφού ειδικά η ενίσχυση στον άξονα κρίνεται ως η πλέον καθοριστική προσθήκη. Στην ΑΕΚ θέλουν έναν παίκτη που να μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία, τόσο στο πλευρό του Σιμόες, όσο και στη θέση του Πορτογάλου όταν εκείνος απουσιάζει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του μέσου υπάρχει μια περίπτωση από την αγορά της Κεντρικής Ευρώπης που απασχολεί σοβαρά, όμως δεν είναι η μοναδική.

Μασούντ και αριστερό μπακ

Οι παραπάνω προσθήκες δείχνουν κλειδωμένες από πλευράς ΑΕΚ ενόψει Ιανουαρίου, δύσκολα όμως θα είναι οι μοναδικές. Στην Ενωση αφήνουν ανοικτό παράθυρο για μία ή ακόμα και δύο εξτρά μεταγραφές, που θα αφορούν το αριστερό άκρο της άμυνας και τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Για την τελευταία περίπτωση, ουσιαστικά παίζει κατά τα φαινόμενα μονάχα το όνομα του Σοζέι Μασούντ. Ο ιρανός μέσος βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει θετική εικόνα για τις δυνατότητές του και αν ο Ιρανός αποδεχθεί την προσφορά της Ενωσης, που θα έχει συγκεκριμένο οικονομικό ταβάνι και χρονικό ορίζοντα, θα αποκτηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΑΕΚ θα αρκεστεί πιθανότατα στην απόκτηση του ακραίου που αναζητά, καλύπτοντας το κενό του Μάνταλου με λύσεις εκ των έσω.

Τέλος, το θέμα του αριστερού μπακ έχει πάει το τελευταίο διάστημα αρκετά πίσω αναφορικά με τις προτεραιότητες ενόψει Ιανουαρίου, με τις πιθανότητες προσθήκης στην εν λόγω θέση να είναι μοιρασμένες. Το όνομα του Ρότσα του Παναιτωλικού δεν δείχνει να κερδίζει έδαφος, με την ΑΕΚ να εξετάζει στην πορεία του επόμενου μήνα και χωρίς βιασύνη ποιες περιπτώσεις αριστερών μπακ θα μπορούσαν να την απασχολήσουν. Με κριτήριο πάντως ότι θα πρόκειται για παίκτη που θα έρθει για να πλαισιώσει τον Λόπες και όχι για να διεκδικήσει φανέλα βασικού.