Κάποιος εκεί ψηλά, ο οποίος με το που έφτασε στον Παράδεισο ρώτησε τον Αγιο Πέτρο εάν υπάρχει ενεργός αποκωδικοποιητής της ΝΟVA, θα χάρηκε πολύ παρακολουθώντας μερικές ώρες αργότερα την ομάδα (όχι απλώς της καρδιάς του, αλλά) της ζωής του ολόκληρης…

Ο επί εξήντα συναπτά έτη πιστός στρατιώτης (άλλοτε ταγματάρχης και άλλοτε απλός δεκανέας) του Παναθηναϊκού Τάσος Στεφάνου εκδήμησε χθες το πρωί. Κτυπήθηκε από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο ακριβώς πριν από δύο μήνες και έκτοτε ο δρόμος δεν είχε επιστροφή για τον καλοσυνάτο, μειλίχιο, έντιμο και λατρεμένο απ’ όλη την ευρωπαϊκή μπασκετική οικογένεια παλαίμαχο παίκτη και μετέπειτα διοικητικό παράγοντα των Πρασίνων.

Με μια ανθοδέσμη από άσπρα τριαντάφυλλα αφημένη στη μόνιμη καρέκλα του, πίσω από την μπασκέτα, ύστερα από σιγή ενός λεπτού και απέναντι στην ομάδα του επί δεκαετίες φίλου του Σιμόν Μιζράχι, ο Κύριος (με κεφαλαία γράμματα) Στεφάνου θα απόλαυσε και θα καμάρωσε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί της Μακάμπι με 89-76 και να συνεχίζει καβάλα στ’ άλογο.

Οι Πράσινοι στη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας πέτυχαν την 9η νίκη τους (6η στα τελευταία επτά ματς και 19η απανωτή στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο), με διαφορά 13 πόντων και με 13 πόντους από τον παίκτη που έπρεπε να βάλει τα ποδάρια του στα παπούτσια του απόντος Νικ Καλάθη: όντως, ο… σεληνιασμένος από την αρχή του αγώνα Λούκας Λεκαβίτσιους ανταποκρίθηκε απολύτως στις ανάγκες του ρόλου και το ίδιο έπραξαν τόσο ο Νίκος Παππάς, όσο και ο Μάρκους Ντένμον. Ομως και οι ψηλοί έδωσαν τα ρέστα τους: ο Τζέιμς Γκιστ και ο Κρις Σίνγκλετον έκαναν σούμα 29 πόντους και 20 ριμπάουντ και αποτέλεσαν ένα… φονικό (sic) δίδυμο.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 14 (10 ρ.), Ρίβερς 15, Παππάς 14 (3 ασ.), Ντένμον 9, Γκιστ 15 (10 ρ., 4 ασ.), Βουγιούκας 2, Καλαϊτζάκης, Λεκαβίτσιους 13 (4ασ.), Γκέιμπριελ 2, Λοτζέσκι 3, Αντετοκούνμπο 1.

Mακάμπι Τελ Αβίβ: Τόμας 9, Ρολ 4, Κέιν 9, Τάιους 12, Ντιμπαρτολομέο 2, Κοέν 3, Κόουλ 14, Μπόλντεν 4, Παραχούσκι 6, Ζούσμαν, Τζάκσον 13 (6 ρ., 6 ασ.).

n Στην ένατη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αρης ηττήθηκε από τη Νίμπουργκ με 65-71.