Επική πρόκριση στη Γαλλία στους 16 του Τσάλεντζ Καπ για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν την εχθρική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει η Τουρ και, παρότι ηττήθηκαν 3-0 (25-22, 25-21, 25-20) στον κανονικό αγώνα, βρήκαν τη δύναμη να επικρατήσουν στο «χρυσό» σετ 15-11 και να πάρουν την πρόκριση. Σημειώνουμε ότι η πειραϊκή ομάδα είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς, στο Κλειστό του Ρέντη, ενώ η Τουρ είναι η κάτοχος του CEV Cup.

Καθοριστικοί για τον Ολυμπιακό στους τελευταίους πόντους ήταν οι Αλεξίεφ και Πετρέας, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Οϊβάνεν (18 π.).

Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας προήλθαν από 3 άσους, 44 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού θα προκύψει από το ζευγάρι Λοκομοτίβ Μπακού – Αζόρες. Στο πρώτο ματς η Λοκομοτίβ είχε νικήσει 3-1, ενώ το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί απόψε.

Η γαλλική ομάδα είχε δημιουργήσει εχθρική ατμόσφαιρα στη σάλα Ρομπέρ Γκρενό και ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει από νωρίς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι η «Τουρ χρησιμοποιεί προσχηματικά το θέμα του ρατσισμού για να διαμορφώσει κλίμα και να επηρεάσει το αγωνιστικό αποτέλεσμα». Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν είχε κάνει δεκτή την καταγγελία της Τουρ, που υποστήριζε ότι ο αθλητής της Νέιθαν Γουνεμπάινα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο πρώτο ματς. «Είχαμε προετοιμαστεί ότι όλα αυτά μπορεί να συμβούν, με την ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε και με τους διαιτητές. Κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και όλα αυτά για τα οποία είχαμε συζητήσει ήρθαν στο χρυσό σετ» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.