Περισσότεροι από 100 λογαριασμοί στο twitter που συνδέονται με τη Ρωσία έκαναν αναρτήσεις σχετικά με το Brexit στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα στη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα η οποία αυξάνει την πίεση προς αυτήν τη διαδικτυακή πλατφόρμα να δημοσιοποιήσει τη δική της ανάλυση.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Διαδικτύου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησαν την έρευνα προκειμένου να δώσουν απαντήσεις σε βρετανούς πολιτικούς που εξέφρασαν ανησυχίες ότι το δημοψήφισμα ίσως είχε επηρεαστεί από ρωσική παραπληροφόρηση, τονίζοντας ότι ο αριθμός των λογαριασμών που βρέθηκαν δεν ήταν αρκετός.

Το Ινστιτούτο της Οξφόρδης βρήκε ότι από τους 105 λογαριασμούς στάλθηκαν 16.000 tweets σε δύο διαφορετικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα που έγινε το καλοκαίρι του 2016, όμως δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι διάβασαν αυτές τις αναρτήσεις. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι πολύ μικρότερος από τους 2.752 λογαριασμούς που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Στο YouTube, περίπου το 1,4% των βίντεο συνδέθηκε με ρωσικές πηγές ενημέρωσης κατά την ίδια περίοδο. Η Google ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε αποδείξεις διαδικτυακής δραστηριότητας που να χρηματοδοτήθηκε από τη Ρωσία πριν από την ψηφοφορία για το Brexit.