Σε επιτάχυνση των εξελίξεων ως προς το σχέδιο για την αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ σε επίπεδο προσώπων είναι πιθανόν να οδηγήσει το «φλερτ» της πρώην βουλευτού της Ενωσης Κεντρώων Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν από την θετική ψήφο που προσέφερε η ανεξάρτητη βουλευτής στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό, έστω κι αν στα πολιτικά πηγαδάκια αποτελούσε θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα μια πιθανή μετακίνησή της σε άλλον πολιτικό χώρο μετά το «θορυβώδες» διαζύγιο που πήρε από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Ωστόσο, η κίνηση αυτή οδήγησε πολλούς γαλάζιους βουλευτές να επισημάνουν ότι και η ΝΔ θα πρέπει να προχωρήσει γρηγορότερα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για την αμφίπλευρη διεύρυνση –προς το Κέντρο αλλά και προς τα δεξιά -, προεξοφλώντας παράλληλα ότι το 2018 θα είναι μια εκλογική χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετά «πολιτικά φλερτ» μεταξύ προβεβλημένων στελεχών (μέσα από τον χώρο του Κοινοβουλίου και όχι μόνον) με τη ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να προχωρήσει στις επόμενες εκλογές έχοντας κάνει ανοίγματα όχι μόνον σε επίπεδο θέσεων αλλά και προσώπων. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση προς το Κέντρο, οι συζητήσεις της ανεξάρτητης βουλευτού Κατερίνας Μάρκου με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι αρκετά προχωρημένες και αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της ένταξής της στη ΝΔ και στα ψηφοδέλτια της Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος.

Την ίδια ώρα, δυο ακόμη πρόσωπα που προέρχονται από το Ποτάμι, ο Γιώργος Αμυράς και ο ανεξάρτητος πλέον Χάρης Θεοχάρης συζητούν με τον στενό ηγετικό πυρήνα της ΝΔ. Για τον Αμυρά μια μετακίνηση προς την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρείται πιο πιθανή με δεδομένο καταρχάς ότι το Ποτάμι δεν θα συνεχίσει αυτόνομη πορεία, αλλά και το ότι ο ίδιος διατηρεί πολιτικές σχέσεις με στελέχη που κινούνται στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τον Θεοχάρη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ύστερα από πρόταση του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι λίγοι στη ΝΔ (μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός) που εκφράζονται με θετικό τρόπο. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, πάντως, δεν δηλώνει –μέχρι στιγμής τουλάχιστον –διατεθειμένος να ενταχθεί στη ΝΔ καθώς έχει επανειλημμένα τονίσει ότι «επιθυμία του είναι να υπηρετήσει την προοδευτική παράταξη, τον χώρο του προοδευτικού Κέντρου».

ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ… Την ίδια ώρα το άνοιγμα της Πειραιώς προς τη δεξιά πλευρά του πολιτικού χάρτη ξεκινά από την προσέγγιση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Πρόκειται για πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης στη συντηρητική παράταξη και το οποίο είχε βολιδοσκοπήσει πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ο Σαμαράς, χωρίς όμως να κατορθώσει να τον πείσει. Οι συζητήσεις έχουν επανέλθει αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση, πάντως, που επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα καταλάβει μια από τις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Παράλληλα, επανέρχονται οι συζητήσεις και για την προσέγγιση προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο ή τον χώρο του αθλητισμού προκειμένου να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια, όπως είναι η περίπτωση του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί στην πολιτική μέσω της Δράσης του Στέφανου Μάνου και ήταν προσκεκλημένος στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ.