Τον δρόμο της συγκάλυψης της σκανδαλώδους υπόθεσης με την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ακολούθησε η κυβερνητική πλειοψηφία, όπως καταγγέλλει και η αντιπολίτευση, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απορρίπτοντας το αίτημα της ΝΔ να κληθούν για ακρόαση όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, οχυρωμένη πίσω από νομικά επιχειρήματα, κατάφερε να απαξιώσει το αίτημα της αντιπολίτευσης, πυροδοτώντας ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις. Η απόφασή της να θέσει το αίτημα της ΝΔ σε ψηφοφορία με βάση το άρθρο 43 του Κανονισμού που απαιτεί την έγκριση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κι όχι με το άρθρο 41 που απαιτεί την πλειοψηφία των 2/5 των μελών της επιτροπής προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ και η ΔΗΣΥ αποχώρησαν από την ψηφοφορία, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι παραβιάζει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα προκειμένου να συγκαλύψει τον κυβερνητικό εταίρο της Πάνο Καμμένο, ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής κατηγόρησε τη αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να κάνει «σόου». «Το σύνολο της αντιπολίτευσης σάς ζητάει την ακρόαση των εμπλεκομένων ενώ εσείς προφασίζεστε νομικίστικες αποφάσεις για να το αντικρούσετε» ανέφερε σε έντονο ύφος ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ενώ ο Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε να επανακαταθέσει το αίτημα της ΝΔ υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ακρόαση κι όχι για εξέταση μαρτύρων όπως συμβαίνει στην εξεταστική επιτροπή.
Η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να απορρίψει το αίτημα της ΝΔ είχε διαφανεί από την έναρξη της συζήτησης, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να κάνει λόγο για «σκοπιμότητες» της αντιπολίτευσης. «Εσείς κάνετε μια απελπισμένη προσπάθεια να συγκαλύψετε τον κυβερνητικό σας εταίρο» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας μάλιστα με πρόταση μομφής την πρόεδρο της Επιτροπής για την απαξιωτική στάση της απέναντι στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Στην προσπάθεια της να απορρίψει το αίτημα της ΝΔ, η Τασία Χριστοδουλοπούλου επικαλέστηκε αναρμοδιότητα της επιτροπής, λέγοντας πως διεξάγεται παράλληλη έρευνα από τον Αρειο Πάγο, με τον Μάκη Βορίδη να απαντά πως αυτό δεν συνιστά εμπόδιο για την ακρόαση των εμπλεκομένων.
Ακολούθησε ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης με την τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος υποστήριξε ότι ευθύνεται η αντιπολίτευση για την ακύρωση μιας «επικερδούς διακρατικής συμφωνίας». «Η υπεράσπιση σας με τόσο πάθος του Πάνου Καμμένου σάς οδηγεί σε δραματικές ανακολουθίες» αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας παράλληλα ότι η «ένοχη σιωπή» για την ουσία της υπόθεσης δεν θα κρατήσει επ’ άπειρον.