Προ ημερών συμπλήρωσε έναν χρόνο αναμονής. Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης όμως, όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά κάθε φορά που φορά τα ερυθρόλευκα γάντια για το «αγροτικό» του Κυπέλλου αποδεικνύει και την πρόοδο, αλλά και την ετοιμότητα που απαιτεί ο ρόλος ενός αναπληρωματικού πορτιέρο. Απειρος, αλλά τόσο καλός σε σημείο που να δίνει την εντύπωση ότι ίσως τελικά ο Ολυμπιακός να έχει όντως δύο τερματοφύλακες ετοιμοπόλεμους, και όχι μόνο τον Σίλβιο Προτό, μετά το «τέλος» με τον Στέφανο Καπίνο.

Από τις ακαδημίες

Ο 23χρονος, που αποτελεί ένα ακόμη χρυσό παιδί των ακαδημιών, είχε να αγωνιστεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2016. Τότε ήταν ένα ματς στη Σπάρτη. Χθες η ευκαιρία ήρθε στα Χανιά, στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά, σε μια περίοδο που το ρεπορτάζ συμφωνεί ότι οι Πειραιώτες αναζητούν δεύτερο τερματοφύλακα. Πώς τα πήγε ο… Λευτεράκης του Ρέντη (καθώς συμπλήρωσε μια δεκαετία εκεί); Μια χαρά. Από τους πρωταγωνιστές στη νίκη (2-0) του Ολυμπιακού, που επί της ουσίας τον στέλνει στους προημιτελικούς του θεσμού. Ηταν εκεί στη φάση-κλειδί της αναμέτρησης. Στο 40′ ο Ενσικουλού βρέθηκε φάτσα με την εστία του Ολυμπιακού, για το γκολ που θα έβαζε δύσκολα στους πρωταθλητές. Καθάρισε όμως ο Χουτεσιώτης και κράτησε το «μηδέν», που το διατηρεί και στις τέσσερις συμμετοχές του από τον Απρίλιο του ’16!

Ηταν καλύτερος ο Πλατανιάς ώς τα μισά του δρόμου, σε σημείο που ο προπονητής του Μανουέλ Ρόκα ξεστόμισε «σαν να ήμασταν εμείς ο Ολυμπιακός». Προφανώς το κατάλαβαν αυτό οι πρωταθλητές και πάτησαν το γκάζι στο δεύτερο μισό. Με ανάποδο ψαλίδι του Μποτία λοιπόν(!) στο 57′ και πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 78′ έκαναν τη δουλειά. Ο Πλατανιάς είχε δοκάρι με τον Ουές στο 84′.

«Θέλουμε μικρό και ευέλικτο ρόστερ» είπε ο Λεμονής μετά το τέλος του ματς. Ο Ολυμπιακός εκτός από το δηλωμένο ενδιαφέρον για τον Ζινεντίν Μασάς της Τουλούζ (για τον οποίο πάντως φαίνεται να υπάρχει φλερτ και από τη Νάπολι), έχει κάνει και μια ερώτηση για τον Χατζισαφί του Πανιωνίου, αλλά όχι κάτι παραπάνω.