Η Μπρίστολ Σίτι ήταν η έκπληξη της προημιτελικής φάσης του Αγγλικού Λιγκ Καπ, καθώς απέκλεισε στο Αστον Γκέιτ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) με γκολ του 26χρονου μέσου Κόρεϊ Σμιθ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο τέλος του ματς εκατοντάδες οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο για να γιορτάσουν την πρόκριση, ενώ ο προπονητής, Λι Τζόνσον, πανηγύρισε το γκολ του Σμιθ με ένα από τα ball boy.

Τώρα, η ομάδα του Μπρίστολ, έρχεται αντιμέτωπη με ακόμα μία πρόκληση αφού στον ημιτελικό θα βρει μπροστά της την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Μπρίστολ Σίτι, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από Γουλβς και Κάρντιφ και διεκδικεί με αξιώσεις ακόμα και την απ’ ευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρώτος σκόρερ είναι ο Μπόμπι Ριντ με 10 γκολ. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της που φτάνει σε ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ, ενώ σύμφωνα με την Daily Mail ο προυπολογισμός της δεν ξεπερνά τα 10 εκατ. λίρες. Οι προηγούμενες φορές που έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης ήταν το 1970-71 και 1988-89. Επίσης, το 1909 ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο όταν ηττήθηκε στον τελικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0.

Ο άλλος ημιτελικός του Λιγκ Καπ είναι το ντέρμπι του Λονδίνου, ανάμεσα στην Τσέλσι και την Αρσεναλ. Οι ημιτελικοί του Λιγκ Καπ είναι διπλοί και θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο.