Χριστουγεννιάτικο δώρο πήραν οι 10.000 δημιουργοί που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς έσοδα τις ημέρες των εορτών. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με εισήγηση του Νίκου Ξυδάκη άνοιξε τον δρόμο της αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ ΑΕ που είχαν δεσμευτεί από το Ελληνικό Δημόσιο για οφειλές της αμαρτωλής εταιρείας προς αυτό.

Ετσι δόθηκε το ελεύθερο στην επίτροπο Μαρία Βλάχου να διανείμει 5 εκατομμύρια ευρώ, επιστρέφοντας στους δημιουργούς τα χρήματα που εισπράχθηκαν για λογαριασμό τους και τα δικαιούνται αλλά είχαν μπήκαν στη μαύρη τρύπα της κακοδιαχείρισης των ιδιοκτητών της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «τόσο από το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας όσο και από τον έλεγχο και τα ευρήματα της προσωρινής επιτρόπου της ΑΕΠΙ ΑΕ, οι λογαριασμοί αυτοί αποτελούνται αποκλειστικά από εισπράξεις πνευματικών δικαιωμάτων που ανήκουν στους δικαιούχους – μέλη της ΑΕΠΙ ΑΕ. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα της ΑΕΠΙ ΑΕ και θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην εξυγίανση του χώρου των πνευματικών δικαιωμάτων».