Πόσο διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός στα τέλη Ιανουαρίου, όταν θα κλείσει το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο; Ενα ερώτημα μακρινό, που η απάντησή του προφανώς και θα παίξει τον ρόλο της στην έκβαση της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αισθάνονται το «αφεντικό» στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή, νιώθουν όμως και τον… πειρασμό να προχωρήσουν σε ουκ ολίγες αλλαγές στο ρόστερ τους, ακριβώς στα μισά του δρόμου, φιλοδοξώντας σε ενίσχυση.

Ηδη εδώ και εβδομάδες αποφασίστηκε να κατέβουν από το τρένο οι Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Εμενίκε, Καρσελά, Μπεν. Είναι ανοιχτό το να τους ακολουθήσει ο Βούκοβιτς (των 77 λεπτών συμμετοχής στη φετινή Σούπερ Λίγκα), είναι πιθανό όμως να προκύψουν και αποχωρήσεις που, εάν και εφόσον, θα δώσουν άλλα «χαρακτηριστικά» στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο. Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, επιμένουν πως μετά τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μπήκε στον χορό της διεκδίκησης του Οτζίτζα Οφόε και η Πόρτο, η οποία προσφέρει τα… μισά (2,5 εκατ. ευρώ) από το ποσό που όντως θα μπορούσε να πάρει τον βέλγο μέσο μακριά. Την ίδια στιγμή, στη χώρα της Ιβηρικής ακούγεται πως ο Πάουλο Μπέντο, που πρόσφατα ανέλαβε τις τύχες της κινεζικής Τσονγκίνγκ Λιφάν, έχει στη λίστα του το όνομα του Σεμπά! Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο; Τότε ο Ολυμπιακός που ούτως ή άλλως αναζητά εξτρέμ μπορεί κάλλιστα να ψάξει για δύο διαφορετικούς wingers που μαζί με τους Μάριν και Σεμπά θα αναλάβουν την υπόθεση… των άκρων.

Χατζισαφί, αλλιώς…

Είναι δεδομένο ότι οι πρωταθλητές θα αποκτήσουν και αριστερό μπακ, με τον Εχσάν Χατζισαφί του Πανιωνίου να είναι το φαβορί και τον Αργεντινό Μίλτον Κάσκο (Ρίβερ Πλέιτ) να μπαίνει στη συζήτηση μέσω μιας σειράς δημοσιευμάτων στην πατρίδα του. Ο 29χρονος διεθνής είναι προς πώληση από τους Εκατομμυριούχους και στην Αργεντινή μεταδόθηκε πως μία από τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον είναι ο Ολυμπιακός. Μπορεί λοιπόν κάλλιστα ο πρωταθλητής να αποκτήσει έναν μπακ και δύο εξτρέμ τον Ιανουάριο. Να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στις «πτέρυγες» αναζητώντας τον κατάλληλο συνδυασμό που μαζί με τους υπάρχοντες (Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Φιγκέιρας, Μάριν, Πάρντο) θα αναβαθμίσει ποιοτικά τους δύο «διαδρόμους» του αγωνιστικού χώρου. Μπορεί όμως. Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό.

Θυμίζουμε πως τόσο ο Εμενίκε όσο και ο Σεμπά αυτή τη στιγμή κρατούν τις δύο από τις πέντε θέσεις ξένων των Ερυθρολεύκων (Ανσαριφάρντ, Σισέ και Πάρντο οι άλλοι τρεις). Θυμίζουμε επίσης πως για τον Καπίνο (ενδιαφέρονται Μπριζ και Νιουκάστλ) και κατ’ επέκταση –εάν και εφόσον –τους Οφόε και Σεμπά οι οικονομικές απαιτήσεις είναι υψηλές.

n Η εορταστική άδεια φτάνει στο τέλος της. Αύριο το απόγευμα άπαντες θα είναι στον Ρέντη για την πρώτη προπόνηση με θέα πλέον στο ματς με την ΑΕΛ, στη Λάρισα (7/1).

Οι ευχές του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ημέρες γιορτινές και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε τις ευχές του. «Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα. Η δύναμη της γέννησης του Θεανθρώπου ας γαληνέψει τις ψυχές όλων μας. Το καλό και το δίκαιο είναι πάντα πιο δυνατό. Σας εύχομαι υγεία, χαρές και επιτυχίες!» ανέφερε στην ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media (facebook).