Αναμφισβήτητα σημαντικός στον αγωνιστικό χώρο. Ενα από τα –λίγα –σημεία αναφοράς του Παναθηναϊκού, έστω σε μια σεζόν που όλα μοιάζουν δύσκολα σε φόντο πράσινο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το θέμα δεν είναι η αγωνιστική του απόδοση. Ο ρόλος του Γκιγιέρμο Μολίνς στο Τριφύλλι περνά τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και εκεί η δράση του μοιάζει σημαντικότερη από τα 7 γκολ και τις 3 ασίστ που έχει φέτος σε 20 συμμετοχές εντός και εκτός συνόρων για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο σουηδός επιθετικός έχει εξελιχθεί σε κάτι σαν τον φυσικό αρχηγό των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, σε μια διαδικασία που απλώς προέκυψε. Εκείνος μιλά με τη διοίκηση για τα οικονομικά εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες τους, εκείνος μιλά και με τους ποδοσφαιριστές για τον ίδιο λόγο, προσπαθώντας να κρατήσει δύσκολες ισορροπίες. Κάτι σαν «ειρηνοποιός» σε μια περίοδο που άπαντες είναι στην πρίζα υπό την απειλή προσφυγών κ.λπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από πρωτοβουλία του Μολίνς, πριν από μερικές εβδομάδες, ένα ποσό που προοριζόταν για τους ποδοσφαιριστές δόθηκε στους υπαλλήλους της ΠΑΕ, που και εκείνοι έχουν να λαμβάνουν ουκ ολίγα. Χαρακτηριστικότερο, ότι έπεισε τους συμπαίκτες του για το πόσα χρήματα θα πάρει ο καθένας ως… έναντι, ώστε να διατηρηθεί το ενωτικό κλίμα στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Ο 29χρονος Μολίνς δεν έκανε την φοβερή καριέρα που περίμεναν οι περισσότεροι το καλοκαίρι του 2011 όταν άφηνε τη Μάλμε για την Αντερλεχτ. Κατάφερε όμως και στην Ισπανία να παίξει (Μπέτις) και το σημαντικότερο, να βρεθεί στην Κίνα (Beijing Renhe) για μισή σεζόν με αποδοχές που ξεπέρασαν για αυτό το διάστημα το 1 εκατ. ευρώ. Στον Παναθηναϊκό νιώθει πραγματικά πολύ άνετα, παρά τις δυσκολίες. Η δική του διάθεση λοιπόν προσφέρει πολύτιμες λύσεις.
ΜΗ… ΜΑΣΑΣ

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά πηγαίνει στην Ιταλία. Δανεικός από τη Νάπολι (που τον απέκτησε για 5 χρόνια) στη Βερόνα. Ο Ζινεντίν Μασάς (φωτογραφία), ο 21χρονος κεντρικός χαφ τον οποίο γνωρίζει καλά ο Μίτσελ. Ο ισπανός προπονητής τον είχε στις λίστες των ποδοσφαιριστών της Μαρσέιγ όταν δούλεψε στη Γαλλία. Δεν είχε όμως ιδιαίτερα καλή άποψη για εκείνον, εξού και το γεγονός ότι τον άφησε δανεικό στην Τουλούζ. Ρωτήθηκε ο Μίτσελ προ ημερών για τον γάλλο μέσο, όταν ακόμη γράφονταν διάφορα στην Ελλάδα. Η απάντησή του; Είπαμε, όχι ιδιαίτερα καλή…

ΤΑ 25 ΛΕΠΤΑ

Κάνει κρύο στον Βορρά. Ξένος άσος όμως βράζει. Δεν είναι μόνο ότι δεν παίζει γενικώς. Είναι κυρίως εκείνος ο όρος στο συμβόλαιό του πως για κάθε συμμετοχή άνω των 25 λεπτών σε ματς Σούπερ Λίγκας θα παίρνει ως πριμ ακριβώς 3.000 ευρώ. Σε πόσα ματς έχει χρησιμοποιηθεί φέτος; Ακριβώς επτά. Πόσες φορές το τελευταίο δίμηνο; Ακριβώς πέντε. Θέλετε χρόνους; Η στατιστική λέει 9′, 15′, 11′, 21′ και 18′. Αντε να τον πείσεις ότι δεν συμβαίνει επίτηδες. Είναι σε τέτοια διάθεση, που αν φύγει τον Ιανουάριο, έχει σκοπό να μιλήσει με… διευθύνσεις και ονόματα!

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Εγινε πρόσωπο του Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό με την εμφάνισή του στα Χάνια κόντρα στον Πλατανιά. Ενα παιδί του Ρέντη. Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης (φωτογραφία), μέλος των ακαδημιών των πρωταθλητών. Πίσω στο μακρινό 2009 (σε ηλικία 15 ετών) και λίγο πριν φορέσει τα κόκκινα γάντια; Ο λαρισινός πορτιέρο είχε περάσει ένα φεγγάρι από τον αιώνιο αντίπαλο. Δοκιμάστηκε από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έμεινε στην Παιανία. Οχι πως δεν τους έκανε. Κάθε άλλο. Απλώς στον ΠΑΟ ήθελαν να προωθήσουν δύο άλλους μικρούς της εποχής. Τον Στέφανο Καπίνο και τον Αλέξανδρο Ταμπάκη.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ

Και μιας και η αναφορά σε πορτιέρο; Ο Γιάννης Ανέστης (φωτογραφία) δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και προς το παρόν o 27χρονος τερματοφύλακας μαζεύει προτάσεις από πολλούς και διάφορους. Ενδιαφέρεται για εκείνον η Λιλ, για παράδειγμα. Λέγεται όμως ότι το τελευταίο διάστημα έχει μπει ζωηρά σαν σφήνα και μια κυρία, με όνομα βαρύ σε ιστορία, από την Τσάμπιονσιπ. Τι θα συμβεί; Ο Ανέστης δεν βιάζεται. Στην παρούσα φάση το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, από την οποία εδώ και ένα διάστημα δεν υπολογίζεται.

Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ

Πόσες μεταγραφές χωρούν στο ίδιο ρόστερ σε ένα 24ωρο; Πόσες σκοπεύει να ανακοινώσει ο Λεβαδειακός την πρώτη του χρόνου; Ακριβώς τρεις. Η ομάδα της Βοιωτίας κινήθηκε πολύ γρήγορα και επί της ουσίας έχει ήδη καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες της, καθώς έχει πετύχει τις σχετικές συμφωνίες που την ενδιέφεραν. Στόχος είναι τα νέα πρόσωπα να είναι στη διάθεση του Ζοζέ Ανιγκό (φωτογραφία) για το πρώτο ματς της χρονιάς. Αυτό με τον ΠΑΟΚ (6/1) στην Τούμπα!