Αρωμα Κορρέ και στην Κίνα θα αναδίδεται από τα φυσικά καλλυντικά και αρώματα της ελληνικής επιχείρησης με την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο του ασιατικού επενδυτικού fund της Morgan Stanley και της Profex, εταιρείας διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στη χώρα του μεταξιού.

Η μόλις 21 ετών εταιρεία, που ξεκίνησε το 1996 από τον Γιώργο Κορρέ, μετά τις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής καθώς και του Περσικού Κόλπου (Ντουμπάι) περνά σε άλλο στάδιο. Επιδιώκει τη διείσδυση των καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης σώματος και προσώπου –που παράγει από φυτά και βότανα στις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων Βοιωτίας –στη μακρινή και ανερχόμενη δύναμη των καλλυντικών της Κίνας.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Πώς θα συμβεί αυτό; Οπως ανακοίνωσε η Κορρές, το επενδυτικό κεφάλαιο North Haven Equity Asia IV, L.P., που διαχειρίζεται η Morgan Stanley μέσω της ΝΗΡΕΑ Maiden Holding B.V. αποκτά το 56% της ελληνικής βιομηχανίας φυσικών καλλυντικών και ταυτόχρονα η εταιρεία διανομής φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην Κίνα Profex εξαγοράζει το 14%. Το fund των 1,7 δισ. δολαρίων και η επιχείρηση με χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην ασιατική αγορά θα καταβάλουν σε μετρητά συνολικά 48,3 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 30% παραμένει στον Γιώργο Κορρέ και τα μέλη της οικογενείας του, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και ο δρόμος της αποχώρησης άλλων μετόχων-επενδυτών όπως της Damma Holdings (Δ. Δασκαλόπουλος), Arneta ltd (Αλεξία Δαυΐδ) και του Περικλή Σταματιάδη.

Το όχημα για την είσοδο στην Κορρές αποτελεί η Nissos Holdings που ανήκει εξ ολοκλήρου στον ιδρυτή Γιώργο Κορρέ. Σε αυτήν θα εισφέρουν σε είδος μετοχές 24% της Κορρές ο μεγαλομέτοχος και 6% τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Η ΝΗΡΕΑ και η Profex με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos θα αποκτήσουν ποσοστά 56% και 14%, αντίστοιχα, έναντι 48,3 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια η Nissos θα πάρει μετοχές 52,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Κορρές. Το 6% είναι του Γιώργου Κορρέ και το 45,7% άλλων μετόχων σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές της Κορρές. Τα εμπλεκόμενα μέρη θα προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του ομίλου εταιρειών Κορρές.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Με δήλωση του ο Γιώργος Κορρές τονίζει: «Το 2018 θα είναι χρονιά-σταθμός για τον Ομιλο Κορρές, καθώς προχωράμε σε μία εξαιρετική σύμπραξη που μας προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Μία στρατηγική συμφωνία που είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς προσπάθειας της ομάδας μας τα τελευταία 21 χρόνια. Στόχος της συμφωνίας με τη Morgan Stanley και την εταιρεία Profex είναι η επέκταση στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση της μάρκας παγκοσμίως πέρα από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική όπου έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις μίας επιτυχημένης αναπτυξιακής πορείας. Οι αξίες και η φιλοσοφία της Κορρές παραμένουν ίδιες, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στα ελληνικά βότανα, στο δίκτυο συνεργασιών με καλλιεργητές, στην προϊοντική καινοτομία, στην επιστημονική έρευνα, στις εκχυλίσεις –όλα όσα εκφράζουν την καρδιά της μάρκας παραμένουν αναλλοίωτα. Αυτό που ενισχύεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας που ανακοινώνουμε σήμερα είναι η δυναμική και οι μοναδικές προοπτικές για τον Ομιλο Κορρές, καθώς συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος την προσπάθειά μας στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον».