Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται ακόμη περισσότερο μέσα στο 2017 λόγω της ανόδου των χρηματιστηρίων και της θετικής πορείας της οικονομίας. Πλέον οι κροίσοι είναι πιο πλούσιοι κατά 1 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη είναι πλέον ο ιδρυτής της Αμαζον Τζεφ Μπέζος. Η προσωπική περιουσία του Μπέζος υπολογίζεται από το Bloomberg σε 99,6 δισ. δολάρια, καθώς μέσα στο 2017 αυξήθηκε κατά 34 δισ. δολάρια.

Ο επί σειρά ετών πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο ιδρυτής της Μάικροσοφτ Μπιλ Γκέιτς, βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της λίστας με περιουσία που υπολογίζεται σε 91,3 δισ. δολάρια. Η περιουσία του Γκέιτς αυξήθηκε από τις αρχές του έτους κατά 8,9 δισ. δολάρια. Ο Γκέιτς βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο από το 2013 και μετά. Ο ιδρυτής της Μάικροσοφτ έχει αρχίσει να δωρίζει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο μεγαλοεπενδυτής Ουόρεν Μπάφετ με περιουσία 85 δισ. δολαρίων.

Στον δείκτη των κροίσων που Bloomberg περιλαμβάνονται 500 άτομα από κάθε γωνιά του κόσμου. Η περιουσία τους αυξήθηκε συνολικά κατά 23%. Το ίδιο διάστημα οι χρηματιστηριακοί δείκτες MSCI World Index και Standard & Poor’s 500 παρουσίασαν άνοδο κατά 20%.

Μέχρι και αυτή την εβδομάδα, η περιουσία των 500 δισεκατομμυριούχων που περιλαμβάνονται στη λίστα των κροίσων του Bloomberg είχε φτάσει συνολικά τα 5,3 τρισ. δολάρια. Πέρυσι τέτοια εποχή διαμορφωνόταν σε 4,4 τρισ. δολάρια. Πλέον πολλοί από όσους βρίσκονται στη σχετική λίστα προέρχονται από την Κίνα καθώς ο πλούτος στις ελίτ της χώρας συνεχώς μεγάλωνε λόγω της οικονομικής ανάπτυξης. Στη λίστα αυτή βρίσκονται ήδη 38 Κινέζοι. Τη μεγαλύτερη παρουσία την έχουν οι ΗΠΑ αφού στη σχετική λίστα βρίσκονται 159 αμερικανοί υπήκοοι. Από τη Ρωσία βρίσκονται 27 άτομα.