Σιγά σιγά επιστρέφουν στη δουλειά, δηλαδή στις προπονήσεις, όλοι. Η άδεια που δόθηκε στους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές φέτος δεν ξεπερνά τις έξι μέρες: οι καιροί που ο Ζίκο είχε δώσει δέκα μέρες στους παίκτες του Ολυμπιακού και σχεδόν δύο εβδομάδες στον εαυτό του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αδεια

Η άδεια που έδωσε ο Ζίκο στους παίκτες του τον Δεκέμβριο του 2009 είναι μια από τις πιο αστείες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Ηταν μια περίοδος που ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Σωκράτης Κόκκαλης είχε κάτι προβληματάκια υγείας και την ομάδα έτρεχε ο κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος. Ο Ολυμπιακός, ακριβώς πριν από τη διακοπή, είχε χάσει με 1-0 από τον Αρη κι ο Ζίκο έκρινε ότι οι παίκτες έχουν ανάγκη ηρεμίας και χαλάρωσης. Είχε ζητήσει από τη διοίκηση να τους αφήσουν ήσυχους για δέκα μέρες τουλάχιστον για να διώξουν τις κακές σκέψεις και είχε προβλέψει ότι οι παίκτες γυρίζοντας θα είναι τόσο ξεκούραστοι, που η ομάδα θα είναι ασταμάτητη. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Ο Ντουντού πήγε στη Βραζιλία και χωρίς άδεια της διοίκησης έπαιξε σε ένα φιλανθρωπικό ματς, μολονότι τραυματίας –έπαθε υποτροπή κι έμεινε έναν μήνα έξω. Ο Μήτρογλου γύρισε τέσσερα κιλά βαρύτερος.

Θλάσεις

Στο πρώτο κιόλας ματς, με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-2 κι έχασε και δύο παίκτες με θλάση, τον Λεντέσμα και τον Γιάννη Παπαδόπουλο! Επειδή ο Ζίκο είχε αργήσει να γυρίσει από τη Βραζιλία ο Ολυμπιακός είχε προετοιμαστεί για το ματς ακριβώς δύο ημέρες, πράγμα που είχε βγάλει από τα ρούχα του τότε τον Αντώνη Νικοπολίδη. Στο επόμενο ματς, με την ΑΕΛ, ο βραζιλιάνος προπονητής τσακώθηκε και με τον Ακη Στολτίδη, που στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Ο λόγος; Ο Ακης, που προερχόταν από έναν τραυματισμό στη διακοπή είχε πάρει κι αυτός κιλά!

Μπαμπάς

Ο Ζίκο έφυγε πριν τελειώσει ο Ιανουάριος. Είχε κατηγορήσει τους παίκτες για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και είχε πει τη χαρακτηριστική φράση ότι «είναι ο προπονητής κι όχι ο πατέρας τους, για να φροντίζει στις διακοπές να τρώνε όσο πρέπει». Δεν ήταν κακός προπονητής, αλλά συμπεριφερόταν στους πάντες σαν να τους έκανε χάρη που δούλευαν μαζί του. Γυρίζοντας στη Βραζιλία πρόλαβε τουλάχιστον το καρναβάλι του Ρίο.

Χουλτ

Ο σκοπός είναι μετά τις διακοπές αρχικά να γυρίσουν όλοι οι παίκτες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο. Στον ΠΑΟ π.χ. δεν γύρισε ο Νίκλας Χουλτ, που μετά τον Γιώργο Κουτρουμπή κατέθεσε κι αυτός προσφυγή και ζητά να μείνει ελεύθερος. Το παράξενο είναι ότι αυτός που πίεσε τον Χουλτ πολύ να το κάνει είναι ο μάνατζέρ του, ο Μάρτιν Ντάλιν, ένας άνθρωπος που με τον Παναθηναϊκό χρόνια τώρα κάνει δουλειές. Ο Ντάλιν δεν έχει φέρει μόνο ποδοσφαιριστές στους Πράσινους: πολλά χρόνια πριν ήταν ο άνθρωπος που έφερε προπονητή στον ΠΑΟ τον Χανς Μπάκε, τον μόνο άνθρωπο που θα μπορούσε να νικήσει σε κατανάλωση μπίρας τον Τροντ Σόλιντ π.χ.

Ντάλιν

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντάλιν καιρό τώρα είχε προειδοποιήσει ότι ο Χουλτ θα κάνει προσφυγή και για αυτό έχει προτείνει τον ποδοσφαιριστή και στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ. Ο Ντάλιν πιθανότατα είναι θυμωμένος με τον ΠΑΟ, γιατί κάτι του χρωστάνε προσωπικά –ίσως κάποια αμοιβή του είχαν υποσχεθεί, όταν απέκτησαν τον Χουλτ, τον καιρό του Στραματσόνι. Ομως οι πιθανότητες να βρει ομάδα στον πελάτη του στην Ελλάδα είναι πολύ μικρές: η ΑΕΚ ούτε που το συζητάει να δώσει στον ποδοσφαιριστή 400 με 500 χιλιάδες τον χρόνο που αξιώνει, ενώ ο ΠΑΟΚ για να πάρει κάποιον πρέπει κάποιον να πουλήσει, διότι έχει ζητήματα με το Financial Fair Play. Από τον ισολογισμό του λείπουν τα χρήματα που έβαλε πέρυσι στο ταμείο του χάρη στη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ. Η λογική λέει ότι ο Χουλτ θα ξενιτευτεί και θα έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι.

Μυστήριο

Μυστήριο παραμένει και το γιατί ο Χουλτ, μετά το τέλος του ματς με τον Ατρόμητο, ενώ υπήρχε η πιθανότητα να κάνει προσφυγή, έκανε επίθεση στους ρεπόρτερ της ομάδας, που κάτι τέτοιο έγραφαν. Τους είχε κατηγορήσει ότι του δημιουργούν προβλήματα, είχε πει ότι η καρδιά του ανήκει στον ΠΑΟ, ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ομάδα κ.τ.λ. Τελικά αποδείχτηκε πως οι ρεπόρτερ, που μιλούσαν με τον Ντάλιν, ήξεραν τα πάντα καλύτερα.

Πίεση

Στον ΠΑΟ μάλλον αιφνιδιάστηκαν. Από την πώλησή του Χουλτ περίμεναν να πάρουν 500 χιλιάδες ευρώ και να γλιτώσουν και τα 200 χιλιάρικα που του χρωστάνε. Αλλά από την άλλη η εξέλιξη έκανε κι ένα καλό: θα πιέσουν τους ατζέντηδες που έχουν αναλάβει τη δουλειά να πουλήσουν τον Λουντ, τον Μολέδο και όλα δείχνουν και τον Κουρμπέλη ή τον Βιγιαφάνιες. Γιατί αν αυτό δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ…