Σε μια ιστορική πόλη όπου ανδρώθηκε (διαχρονικά) η εργατική τάξη και ιδρύθηκε η πρώτη βαριά βιομηχανία στο νέο ελληνικό κράτος, στο ιστορικό Λαύριο, οι κάτοικοι έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι και για την μπασκετική ομάδα-θαύμα.

Μετά το εκκωφαντικό 90-72 (με τη διαφορά να έχει φτάσει και στους 24 π.) επί του ιδιαίτερα φορμαρισμένου ΠΑΟΚ και χωρίς τον καλύτερό του ξένο (τον τραυματία Μουρ), το ταπεινό Λαύριο φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω μόνο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Μόνο τυχαίο δεν είναι για μια ομάδα που εκτός από νοικοκυρεμένη είναι και οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης, όπου ο αλληλοσεβασμός και ο αλτρουισμός μεταξύ παικτών και όλου του τιμ, μαζί και με τη διοίκηση του (ντόπιου επιτυχημένου –και το βασικότερο, προσγειωμένου –επιχειρηματία) Γιάννη Ψαρράκη, δεν έχουν προηγούμενο.

Μια παρέα που είναι δίπλα ο ένας στον άλλο και στα εύκολα και στα δύσκολα, με τους παίκτες να αφιερώνουν τη νίκη στον προπονητή τους Χρήστο Σερέλη (13 χρόνια στην ομάδα), ο οποίος έχασε πριν από λίγες μέρες τον πατέρα του. Αύριο θα είναι όλοι δίπλα και στον πρόεδρο που έχασε και αυτός τον δικό του χθες!

Ο αρχηγός και οι γραβάτες

Για να καταλάβει κανείς το κλίμα, ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας, ο Σάκης Γιαννακόπουλος (έχει προλάβει και Γ’ Εθνική…), αν και τραυματίας εδώ και καιρό, παραμένει ο εμβληματικός αρχηγός συνέχεια δίπλα στην ομάδα. Ο –επί 16 χρόνια –γιατρός Ζακ Μελάγες είναι αυτός που υποδέχεται τους νέους ξένους με έναν διαγωνισμό τριπόντων (συνήθως τους κερδίζει μάλιστα…), ενώ χωρίς τη δική του βοήθεια δεν δένει κανείς από το τιμ τη γραβάτα του.

Μετά τα παιχνίδια βγαίνουν οικογενειακώς, συζητάνε τα πάντα, ενώ όλο το τιμ έχει φτιάξει μέχρι και ένα γκρουπ επτά ατόμων στο Viber για άμεση και ξεκάθαρη συνεννόηση!

– Στη Ρόδο το χαμένο λέι απ του Γκρίφιν στα 13” και το βιαστικό σουτ του από το κέντρο στην εκπνοή στέρησαν από τον Κολοσσό την έκπληξη της χρονιάς, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το αήττητο (72-71) στην επιστροφή του Καλάθη.

«Ευτυχώς το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό και είδαν όλοι πώς χάσαμε. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αρκεί να μη φοβούνται κάποιοι να το αφήνουν να είναι» είπε με σαφείς αιχμές για τη διαιτησία ο τεχνικός των γηπεδούχων Αρης Λυκογιάννης.

Στα άλλα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Πανιώνιος 87-65, ΑΕΚ – ΓΛ Φάρος 106-79, Αρης – Τρίκαλα 82-63, Ρέθυμνο – Κύμη 83-73, Κόροιβος Αμαλιάδας – Προμηθέας Πάτρας 78-71.

Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Παναθηναϊκός 20, Ολυμπιακός 18, Λαύριο 17, ΠΑΟΚ, Προμηθέας και ΑΕΚ 16, Κολοσσός 15, Ρέθυμνο, ΓΛ Φάρος, Κόροιβος και Αρης 14, Κύμη 13, Τρίκαλα 12, Πανιώνιος 11.