Με το δεξί μπήκαν στη Χρονιά του Σκύλου οι Κόκκινοι Διάβολοι μετά το εορταστικό χανγκόβερ που δεν τους επέτρεψε να νικήσουν στους προηγούμενους τρεις αγώνες.

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 της αγαπημένης της Εβερτον (την έχει νικήσει 35 φορές, περισσότερο από κάθε άλλη), στο Γκούντισον Παρκ. Η Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε χωρίς τον Ρομέλου Λουκάκου που τραυματίστηκε στο κεφάλι στο ματς με τη Σαουθάμπτον (0-0) και τέθηκε νοκάουτ για μία εβδομάδα. Εκτός αγώνων για τουλάχιστον έναν μήνα θα παραμείνει και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο ίδιο γόνατο όπου είχε υποστεί ρήξη χιαστών.

Τον ρόλο των δύο τραυματισμένων επιθετικών ανέλαβαν οι Μαρσιάλ και Λίνγκαρντ, οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν.

Με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λίβερπουλ έφυγε νικήτρια από την έδρα της Μπέρνλι με 2-1, παραμένοντας για 16ο παιχνίδι αήττητη, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με επτά αλλαγές και χωρίς τους Σαλάχ και Κουτίνιο.

Το νικητήριο γκολ προήλθε από συνεργασία του κεντρικού αμυντικού διδύμου, Λόβρεν (ασίστ) και Κλάβαν (ο πρώτος εσθονός σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ), οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους μετά την άφιξη του ακριβότερου αμυντικού στον κόσμο, Βίρτζιλ φαν Ντάικ. Το σκορ άνοιξε ο Μανέ με εντυπωσιακό τρόπο.

Ερωτηθείς ο Γιούργκεν Κλοπ αν η Λίβερπουλ άξιζε τη νίκη, ο Γερμανός αιφνιδίασε λέγοντας: «Δεν με ενδιαφέρει αν το αξίζαμε. Πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Στους χθεσινούς αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μπράιτον – Μπόρνμουθ 2-2, Λέστερ – Χάντερσφιλντ 3-0, Στόουκ – Νιούκαστλ 0-1.

Πρώτη στη βαθμολογία παραμένει η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας 12 βαθμούς διαφορά από τη Γιουνάιτεντ και ένα παιχνίδι λιγότερο (υποδέχεται απόψε τη Γουότφορντ).

Παράπονα

Στο λυκόφως του 2017 οι Πολίτες σκόνταψαν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας (0-0) διακόπτοντας το νικηφόρο σερί τους στον αριθμό 18. Η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν χειρότερη, αν ο Εντερσον δεν απέκρουε το πέναλτι του Μιλιβόγιεβιτς στο τελευταίο λεπτό.

Η Σίτι έχασε με τραυματισμούς τον Ζεσούς (για τουλάχιστον έναν μήνα) και τον Ντε Μπρόινε, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος ζήτησε από την αγγλική ομοσπονδία να πάρει μέτρα και να προστατεύσει τους παίκτες από τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε και ο Αρσέν Βενγκέρ καθώς στο επετειακό νούμερο 811 παιχνίδι του στην Πρέμιερ Λιγκ (ρεκόρ) η Αρσεναλ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Γουέστ Μπρομ με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 89′.