Ο ποδοσφαιρικός κόσμος αλλάζει και μένει σ’ εμάς να τρέξουμε να τον προλάβουμε. Ναι, μπήκε η νέα χρονιά και οσονούπω αρχίζει ο δεύτερος γύρος ενός πρωταθλήματος που προδιαγράφεται εξόχως συναρπαστικό.

Τι θα δούμε αλήθεια; Ιδιους πρωταγωνιστές; Αλλαγές στα ψηλά ή (και) στον βυθό της βαθμολογίας; Τόσο διάστημα έγιναν αφιερώματα επί αφιερωμάτων, όλοι έβγαλαν τις δικές τους καλύτερες ενδεκάδες της χρονιάς και σε ένα δεν στάθηκαν αρκετά: στους παίκτες που δίνουν περισσότερα από όσα περιμένουν οι άλλοι από αυτούς, στους λεγόμενους υποτιμημένους. Κυρίως στην κρίση και την εκτίμηση του φιλοθεάμονος κοινού. Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

Μπακάκης

Η τέταρτη σεζόν του στην ΑΕΚ μέχρι στιγμής είναι η καλύτερή του. Εχοντας περάσει περιπέτειες με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο ηλικίας 26 ετών μπακ έμοιαζε ελαφρώς στάσιμος ή αν προτιμάτε δεν δικαίωνε όσους τον υμνούσαν για το ταλέντο του όταν τον έφεραν στην πρωτεύουσα από το Αγρίνιο (καλοκαίρι του ’14). Με τον Χιμένεθ ο Μιχάλης Μπακάκης αναγεννήθηκε και μάλιστα όχι τόσο ως δεξιός μπακ, αλλά ως ένα πολυεργαλείο στην άμυνα. Αναλαμβάνοντας και ρόλο στόπερ, κάτι σαν σύγχρονη έκδοση του Βάιου Καραγιάννη της δεκαετίας του ’90, με πολύ υψηλότερα τεχνικά προσόντα, για να μην προκύψουν παρεξηγήσεις.

Κριζμάν

Ο κροάτης κυνηγός της Λάρισας φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που σάλπισε την αντεπίθεση προκειμένου να ξεκολλήσει η άλλοτε πρωταθλήτρια από τα χαμηλά στρώματα. Δεν είναι σούπερ, τα γκολ του όμως τα βάζει και ήδη έφτασε τα τέσσερα στο πρωτάθλημα. Μια απειλή που δεν πολυπεριμένουν οι αντίπαλες άμυνες.

Βασιλακάκης

Ολοι λένε τα καλύτερα για την περίπτωσή του, ουδείς, ωστόσο, αποφασίζει να κάνει κίνηση να τον αποκτήσει. Για τους μεγάλους η αναφορά και κακό του κεφαλιού τους. Στον Ατρόμητο τον εμπιστεύτηκαν, όχι μόνο επειδή είναι αξία ο τέως παίκτης της Ξάνθης, αλλά και γιατί η συμπεριφορά του πάντα δείχνει εξαιρετική. Μέχρι στιγμής δίνει τα πάντα και έχει σημειώσει τρία γκολ σε 15 συμμετοχές, γκολ σπάνιας ωραιότητας.

Γιακουμάκης

Ισως ο μοναδικός επιθετικός που αξίζει να προσέξει κάποιος στον Λεβαδειακό, ομάδα που ελάχιστες αρετές επιδεικνύει στα παιχνίδια της. Με 14 παρουσίες και τέσσερα γκολ, ο ηλικίας 25 ετών φορ πραγματοποιεί θαυμάσια σεζόν. Να έρχονται τα καλύτερα για τον ίδιο; Ουδείς μπορεί να το βεβαιώσει, το θέμα όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος παλεύει να κάνει το παραπάνω βήμα.

Ενσικουλού

Το εφετινό ναυάγιο του Πλατανιά έχει συμπαρασύρει τους ποδοσφαιριστές του και είναι γεγονός ότι ελάχιστοι μπορεί να καμαρώνουν για την απόδοσή τους. Φυσικά, υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις. Αυτό το παιδί των 25 χρόνων από το Κονγκό δείχνει μια πληθωρική παρουσία στα μέχρι τώρα 14 ματς του. Εβαλε τρία γκολ, έχει και δύο ασίστ, δεν είναι για να το αγνοείς. Δεν μιλάμε για κάτι εντυπωσιακό και η κουβέντα γι’ αυτόν, όπως και για τους προηγούμενους άλλωστε, γίνεται με βάση το όχι ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της ελληνικής λίγκας.

Κάποιοι όντως αξίζουν περισσότερα και κυρίως την προσοχή μας.