«Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου ο Ολυμπιακός. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, οι Ερυθρόλευκοι θέλουν άμεσα να επενδύσουν σε έναν ακόμη έλληνα κεντρικό αμυντικό. Και να το κάνουν φυσικά με θέα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ποιος είναι ο εκλεκτός; Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης του Αστέρα Τρίπολης. Προχωρημένο, λένε. Πάρα πολύ προχωρημένο. Ισως περισσότερο και από του… Μαυροπάνου!». Αυτό ήταν το ρεπορτάζ του «Delete» στις 9/12 και στο φινάλε του 2017 επιβεβαιώθηκε πλήρως. Οι πρωταθλητές απέκτησαν τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη για τη νέα σεζόν και έχουν πάντα τον πρώτο λόγο για τον Μαυροπάνο. Δεν έχουν «τελειώσει» τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά είναι στο χέρι τους αν θα το αποφασίσουν. Για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει ενδιαφέρον από την Κάλιαρι και τη Βέρντερ, ενώ έχει ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα σκάουτ της Σεβίλλης. Τι σκοπεύουν οι Πειραιώτες: θα το δείξει το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι πως ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έχουν διαθέσιμους ώς και εννέα διαφορετικούς κεντρικούς αμυντικούς. Σισέ, Νικολάου, Ενγκελς αλλά και Βούκοβιτς που βρίσκονται στο ρόστερ. Συν τους Ρισβάνη, Γούτα, Λαΐφη, Βιάνα που φέτος είναι «δανεικοί». Παράλληλα ο Ολυμπιακός έχει και τον Αλμπέρτο Μποτία. Το συμβόλαιο του Ισπανού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δύσκολα θα ανανεωθεί, αλλά ώς εδώ οι Ερυθρόλευκοι είναι που αποφασίζουν και για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Εννέα λοιπόν, και Μαυροπάνος δέκα. Να τολμήσουμε μια πρόβλεψη, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις το ρίσκο είναι μεγάλο; Και ο άσος του ΠΑΣ στο μεγάλο λιμάνι θα «δέσει», μιας και η εισήγηση του Φρανσουά Μοντέστο είναι «θερμή» για εκείνον.

Εγινε… Καρίμ

Δικαίωση για το «Delete» και στην περίπτωση του Εχσάν Χατζισαφί (φωτογραφία). Διότι στις 16/12 ο τίτλος ήταν «Μια νέα “υπόθεση Ανσαριφάρντ”» στο ρεπορτάζ που παρουσιάσαμε αναφορικά με τη μάχη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για τον αρχηγό της Εθνικής Ιράν. Οντως τον διεκδίκησαν και οι δύο, οι οποίοι τα βρήκαν και σχετικά εύκολα με τον Πανιώνιο σε ένα ποσό της τάξης των 600.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός όμως είχε τον τρόπο του με τον παίκτη. Οπως ακριβώς με τον Ανσαριφάρντ.

Πορτο… γαλ(λ)ία

Κουίζ για προχωρημένους. Τι σχέση μπορεί να έχει η αναζήτηση επιθετικού «κάνω τη διαφορά» στον Ολυμπιακό με την Πορτο… γαλ(λ)ία; Θα φανεί το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι όντως έχει εντοπιστεί μια περίπτωση που εάν και εφόσον θα μας υποχρεώσει να επιστρέψουμε σε αυτή. Για να δώσουμε διευθύνσεις και ονόματα. Οι πρωταθλητές το συγκεκριμένο θέμα και το επεξεργάζονται καιρό, και όντως το έχουν ψηλά στη λίστα τους. Θα επανέλθουμε…

Η απάντηση του ΠΑΟΚ

Αν ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ανοίξει τον δικό του «μεταγραφικό» λογαριασμό από την εγχώρια αγορά; Ναι, όπως ακούγεται. Αλλά πρόκειται για μια συμφωνία που θα δημοσιοποιηθεί το καλοκαίρι. Λέγεται έντονα στη Θεσσαλονίκη πως ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με την Ξάνθη για τον Δημήτρη Μελιόπουλο (φωτογραφία) που δικαίως θεωρείται το επόμενο πολύ μεγάλο ταλέντο μιας αυθεντικής σχολής, όπως αυτής των Ακριτών. Ο 17χρονος αμυντικός χαφ ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής με έτος γέννησης το 2000 που έπαιξε ποτέ στη Σούπερ Λίγκα, προβάρει τα ασπρόμαυρα του κυπελλούχου.

Πήρε τον Ζέκα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν στον Παναθηναϊκό μέχρι πριν από μερικούς μήνες και όπως είναι λογικό η σχέση του με τον Κάρλος Ζέκα ήταν τόσο καλή που μπορεί να παίξει τον ρόλο της ώς και στα μεταγραφικά του Ιανουαρίου για την ΑΕΚ. Ο Λύμπε τηλεφώνησε πρόσφατα στον πορτογάλο αρχηγό της Κοπεγχάγης για να τον ρωτήσει πληροφορίες για έναν συμπαίκτη του, στη Δανία. O Γιουσέφ Τουτού (φωτογραφία) ήταν ο λόγος της… κλήσης. Ο –με καταγωγή από το Μαρόκο –26χρονος αριστερός εξτρέμ των Δανών.

Ερχεται και… τζάμπα

Ιστορία επιβεβαιωμένη 100%. Διεθνής ποδοσφαιριστής του Ιράν, που δεν θέλει με τίποτα να χάσει το Μουντιάλ της Ρωσίας, ψάχνει τρόπο μετακόμισης στην Ευρώπη. Πρόσφατα η προσπάθειά του τον έβαλε στην κουβέντα για την Ελλάδα. Ο μάνατζέρ του χτύπησε την πόρτα του Πανιωνίου. Της ομάδας που έχει αποδειχθεί «διαμάντι» για τους Ιρανούς. Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον της ιστορίας; Πως δέχεται να γίνει κάτοικος πλατείας μόνο με έναν μισθό! Το θέμα βεβαίως είναι τι θα πει και ο Πανιώνιος.