Ο αποπροσανατολισμός είναι πάντα επικίνδυνος και μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες, κάτι που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάθει ο Παναθηναϊκός. Δεδομένου ότι οι Πράσινοι με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έχουν ρίξει το βάρος στους δικαστικούς (και εξωδικαστικούς) αγώνες στην προσπάθειά τους να έρθουν σε διακανονισμό με παίκτες και ομάδες ώστε να αποφευχθεί η αφαίρεση βαθμών, γνωρίζουν καλά ότι δεν θα πρέπει να παραμελήσουν και το αγωνιστικό σκέλος.

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν καυτό Γενάρη που θέλει να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα για να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις και να ασχοληθεί στη συνέχεια με λιγότερο άγχος με τις υποθέσεις που τρέχουν.

Την Κυριακή το Τριφύλλι φιλοξενεί τον ουραγό Πλατανιά, στη συνέχεια πάει στη Λιβαδειά, φιλοξενεί την Κέρκυρα μετά και παίζει με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη σε μια τετράδα αγώνων όπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει το 4/4 για να φύγει κάθε πιθανή αρνητική σκέψη όσον αφορά τη βαθμολογία.

Μάλιστα σε μια εβδομάδα υπάρχει και η ρεβάνς με τη Λαμία για το Κύπελλο όπου οι Πράσινοι καλούνται να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή της ήττας με 4-1 εκτός έδρας (ψάχνοντας τουλάχιστον ένα 3-0) αν θέλουν να μην αποχαιρετήσουν νωρίς τη διοργάνωση.

Εξωαγωνιστικά κρίσιμη θεωρείται η Δευτέρα, όπου αρχικά στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών εκδικάζονται οι υποθέσεις Χουλτ και Κουτρουμπή (στο Τριφύλλι υπάρχει αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί εξωδικαστικός συμβιβασμός) ενώ ταυτόχρονα είναι στην τελική ευθεία αρκετές ακόμα όπως του Τελάντερ, του Εσιέν, του Λέτο και του Πέτριτς, με την ΠΑΕ να παρακολουθεί την εξέλιξή τους την ίδια ώρα που θέλει να προχωρήσει σε πωλήσεις για να κλείνει παλαιότερα χρέη.

Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά ότι το βασικό είναι να μην του επιβληθεί έστω και μία αφαίρεση βαθμών γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσει ως ντόμινο και να ακολουθήσουν και άλλες.