Η απουσία από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού του Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν στενοχωρεί τόσο τον Τζαμέλ ΜακΛιν επειδή θα έχει διπλή δουλειά στο γήπεδο, αλλά περισσότερο επειδή δεν μπορεί να κάνει πλάκα στον φίλο του για τις επικές μονομαχίες στο Playstation…

O Αμερικανός αποτελεί σταθερή αξία εδώ και αρκετό καιρό για τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού και η αποψινή (21.00 – Novasports 1) πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο τού ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις. Οχι μόνο επειδή θα βρεθεί εκ νέου κόντρα στους πρώην συμπαίκτες και φίλους του από το Μιλάνο (τελευταίος του σταθμός πριν συμφωνήσει και παίξει για τον Ολυμπιακό) αλλά διότι στην ιταλική πόλη ο αγώνας του πρώτου γύρου ουσιαστικά αποτέλεσε ένα «ξυπνητήρι» για τον αμερικανό πάουερ φόργουορντ/ σέντερ.

Με 22 πόντους (10/14 δίποντα) και 7 ριμπάουντ ήταν ο θεμέλιος λίθος για το «διπλό» των Πειραιωτών (86-85) και ακολούθως στον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ ήταν εκπληκτικός (25 πόντους και 12 ριμπάουντ).

Ηθελε τον χρόνο του

Ο ΜακΛιν, που ήδη είναι πρώτος στην κατηγορία των παικτών που σκοράρουν καλάθια και κερδίζουν και φάουλ, ήθελε απλά λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Συνήθως ένας παίκτης, ιδιαίτερα οι Αμερικανοί, χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά ο Τζαμέλ αυτό το ξεπέρασε από παιδί, πριν καν ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το μπάσκετ.

Διότι μπορεί να γεννήθηκε στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν μεγάλωσε σταθερά σε κάποιο μέρος, καθώς η μητέρα του ήταν στον στρατό, οπότε η αλλαγή του τόπου κατοικίας ήταν πολύ συνηθισμένη. Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βιρτζίνια και Τέξας, οι πόλεις που είχε γνωρίσει ως κατοικία στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα υπήρξε και αλλαγή ηπείρου για την οκταμελή οικογένεια (έχει τέσσερις αδελφούς και μία αδελφή), με ταξίδια σε Γερμανία και Ολλανδία, οπότε όταν ήρθε η ώρα να αρχίσει αυτός να ταξιδεύει για μπάσκετ, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.

Αυτό που του λείπει περισσότερο είναι ο σκύλος του, τον οποίο δεν έφερε ακόμα γιατί με τα συνεχόμενα ταξίδια δεν έχει κάπου να τον αφήσει. Πού να ήξερε ότι έρχεται σε μία από τις πιο άτυχες ομάδες της Ευρώπης, όπου πάντα σχεδόν 1-2 παίκτες δεν ταξιδεύουν λόγω τραυματισμού!

Υγιής και… αγρότης

Οσο δύσκολος είναι για τους αντιπάλους του κοντά στο καλάθι, ο Μιλουτίνοφ έχει βρει το κουμπί του στο Playstation, στο οποίο παίζει διαδικτυακά ο καθένας από το σπίτι του και αυτό βολεύει ιδιαίτερα τώρα που ο Σέρβος είναι τραυματίας.

Ο ΜακΛιν (φτου σκόρδα) έχει το προνόμιο να είναι μέλος ενός κλειστού γκρουπ μόλις τεσσάρων παικτών στην ομάδα (Παπανικολάου, Τόμπσον και Στρέλνιεκς οι άλλοι τρεις) που δεν έχει χάσει ούτε ένα από τα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας.

Πέραν του εκπληκτικού καιρού, στην Ελλάδα λατρεύει τη ζεστασιά των ανθρώπων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε εδώ τις φτερούγες κοτόπουλου και το αρνί!

Οσο για το όνειρό του, το καλοκαίρι να κάνει πια αυτό το ταξίδι που έχει βάλει στόχο εδώ και χρόνια, στην Ταϊλάνδη, για να ανέβει μεταξύ άλλων, όπως έχει δηλώσει στο σάιτ του Ολυμπιακού, σε ελέφαντα!

Από το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα είναι και επίσημα… αγρότης αφού έγινε ιδιοκτήτης μιας φάρμας, επικεφαλής της οποίας είναι η μητέρα του Μισέλ αλλά συντρέχει όλη η οικογένεια.