Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μίλαν Τόμιτς πριν ασχοληθούν με την προπονητική είχαν παίξει μπάσκετ, με λιγότερη επιτυχία (στον Απόλλωνα Καλαμαριάς) ο τεχνικός του Ολυμπιακού, στην ομάδα του Πειραιά με μεγάλη καριέρα ο συνεργάτης του κόουτς.

Ετσι όπως πάει η κατάσταση, σε λίγο μπορεί να σκεφτούν να ξεσκονίσουν τα αθλητικά τους δελτία μήπως χρειαστεί να δώσουν κανά χεράκι μέσα από τον πάγκο καθώς την Πρωτοχρονιά οι Πειραιώτες έμειναν με 9 (από τους 16) διαθέσιμους παίκτες!

Χθες μπήκε στο χειρουργείο ο τελευταίος άτυχος της ομάδας, ο νεαρός Νίκος Αρσενόπουλος, του οποίου βγήκε ο αντίχειρας (απόσπαση εκτείνοντος δεξιού αντίχειρα) στο φιλικό που έδωσε με την εθνική εφήβων κόντρα στο Μαρούσι και θα μείνει εκτός τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αγραβάνης έχει χάσει τη χρονιά και ο Τιλί θέλει ακόμα κανένα δίμηνο για να αρχίσει να μπαίνει σιγά σιγά και πάλι στο παρκέ, σε συνδυασμό με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Μάντζαρη αλλά και Ρόμπερτς που ταλαιπωρούνται από διάφορους τραυματισμούς ο καθένας, μιλάμε συνολικά για μια επτάδα τραυματιών, άλλος πιο ελαφριά και άλλος πιο σοβαρά.

Δύσκολη σεζόν

Από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός… κάηκε ακόμα και στο μπλακ τζακ καθώς έχει 22 τραυματισμούς σε αυτούς τους τρεις και πλέον μήνες που έχει ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Οι περισσότεροι είναι τέτοιοι που δεν έχει να κάνει τόσο με ιατρικά λάθη ή κακές εκτιμήσεις (με εξαίρεση του Αγραβάνη που έπαιξε και ένα παιχνίδι με ρήξη χιαστών) αλλά με πραγματική ατυχία που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο λιμάνι.

Την περασμένη Πέμπτη στο Κάουνας, οι Ερυθρόλευκοι έσπασαν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ γκαντεμιάς, τόσο τα δικά τους όσο και άλλων ομάδων, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα που έχει επίσης πληγεί ιδιαίτερα φέτος από τους τραυματισμούς. Οι Πειραιώτες έπαιξαν στη Λιθουανία με πέντε βασικές απουσίες (Τιλί, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και Μάντζαρης) όταν ώς τώρα το… ρεκόρ τους ήταν μέχρι τέσσερις απουσίες σε τρία παιχνίδια μάλιστα που είχαν νικήσει, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ και με Βαλένθια και Εφές Αναντολού εκτός.

Επίσης σε άλλα τέσσερα παιχνίδια είχαν από τρεις απουσίες. Με Ρεάλ – Μπασκόνια εντός και Αρμάνι – Μπάμπεργκ εκτός, έχοντας χάσει μόνο από τους Γερμανούς με… αυτοκτονία σε αυτήν την τετράδα αγώνων.

Γενικότερα, αν βάλουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα στην εξίσωση, από τις 13 Νοεμβρίου του 2016 στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας (τότε έπαιζε Α1) έχουν να δουν λευκό απουσιολόγιο στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Τότε είχε τραυματιστεί ο Αγραβάνης (οστικό οίδημα) και στη συνέχεια πάντα κάποιος έλειπε μέχρι και σήμερα όπου κατά σύμπτωση και πάλι ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε τον τελευταίο σοβαρό τραυματισμό!

Επιστροφές

Πάντως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξέρει τι ζήτησε από τον Αϊ-Βασίλη και στη χθεσινή προπόνηση είδε να επιστρέφουν τουλάχιστον τρεις (Μάντζαρης, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης) με αποτέλεσμα να προετοιμάζεται με μεγαλύτερη απαρτία η ομάδα για τον αγώνα με την Αρμάνι την οποία θα ενισχύσει ο NBAer Κουζμίνσκας –ο λιθουανός φόργουορντ των Νιου Γιορκ Νικς θα συνεχίσει τελικά στο Μιλάνο την καριέρα του.