Η πορεία της Μαρσέιγ στο φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική καθώς η Ολιμπίκ βρίσκεται πίσω από Παρί, Μονακό και Λυών έχοντας επί της ουσίας χάσει κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα. Αυτό όμως που κάνει τεράστια εντύπωση, ακόμα και σε πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αφορά τα συνεχόμενα αρνητικά σχόλια της «Εκίπ» για τον Κώστα Μήτρογλου.

Τα όσα έχει καταλογίσει η γαλλική εφημερίδα στον έλληνα επιθετικό της Μαρσέιγ είναι αρκετά για να θεωρήσει κάποιος ευκολόπιστος ότι ο Μήτρογλου ευθύνεται για όλα τα προβλήματα του λαοφιλούς συλλόγου. Η (σχεδόν) καθημερινή στόχευση της «Εκίπ» στον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού και τα συνεχόμενα δημοσιεύματα περί επικείμενης αποχώρησης του παίκτη από τον Βελοντρόμ κινούνται στα όρια της… συνωμοσίας. Και δεν είναι μια διαπίστωση που γίνεται με υποστηρικτική διάθεση στον συμπατριώτη μας. Ακόμα και γαλλικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο όρο (συνωμοσία) για να περιγράψουν μια ανεξήγητη κατάσταση. Για να είμαστε ακριβείς, μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο, καθώς κανένας άλλος παίκτης δεν έχει κριθεί τόσο υποτιμητικά από τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια. Η τοποθέτηση πάντως στενού φίλου του Μήτρογλου στην εφημερίδα «Λα Προβένς» φανερώνει τη χαλύβδινη θέληση του διεθνούς στράικερ να μείνει στην ομάδα της Μασσαλίας. Αν μη τι άλλο, η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα γενέθλια του μύθου

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μίχαελ Σουμάχερ σε πίστα του σκι στις γαλλικές Αλπεις. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του γερμανού πρωταθλητή, με το θέμα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο πιλότος – μύθος είχε χθες γενέθλια. Εγινε 49 ετών και η scuderia – Ferrari δεν ξέχασε τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία με την κόκκινη βολίδα. Το συγκινητικό μήνυμα της ιταλικής φίρμας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανερώνει τη σφυρηλάτηση ξεχωριστών σχέσεων φιλίας μέσα από τον αθλητισμό. Και είναι αλήθεια πως το όνομα του Σουμάχερ συνδέθηκε όσο ελάχιστα με τη Ferrari. Η σπουδαία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ξεχάσει τον άνθρωπο που της χάρισε αμέτρητες πρωτιές. Ούτε και πρόκειται να τον λησμονήσει. Σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού, η συναισθηματική πινελιά που έβαλε η Ferrari αποκτά ξεχωριστή σημασία και οι tifosi μπορούν να ανεμίζουν τις σημαίες τους με περηφάνια. Οπως έκαναν κάθε φορά που ο Μίχαελ ετοιμαζόταν να προσπεράσει την καρό σημαία. Η πίστη πως ο Σουμάχερ θα είναι και πάλι νικητής παραμένει ισχυρή. Και η πίστη για το θαύμα είναι αναγκαία για να συνεχίζεται η ζωή.