ΧΘΕΣ, ενόψει του δεύτερου γύρου, μιλήσαμε γενικά και αφηρημένα. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιανά. Θεωρητικά οι τρεις διεκδικητές του τίτλου έχουν ίσες πιθανότητες. Κι ο Ατρόμητος τις δικές του. Στην πράξη, με τους ΠΑΟΚ – ΑΕΚ να έχουν την ΕΠΟ με ποσοστό συνιδιοκτησίας από 50%, ο Ολυμπιακός έχει την τρίτη κατά σειρά τύχη.

n Η ΠΙΑΤΣΑ λέει ότι στον δεύτερο γύρο θα βγουν μαχαίρια. Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με τη Διαιτησία. Οι μνήμες από την περσινή «διαδικασία» στο Κύπελλο, ημιτελικός-Κύζας, τελικός-Καλφόγλου, δεν έχουν ξεθωριάσει. Το ποιος θα προλάβει πρώτος θα φανεί στην πράξη.

– ΣΤΟΝ πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός έχασε 13 βαθμούς κι οι άλλοι δύο από 14. Δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο στον δεύτερο. Οι βαθμοί που θα χαθούν θα είναι λίγοι. Με το μάξιμουμ στο 45, ο πρώτος μπορεί να κάνει 36+. Μίνιμουμ δηλαδή δώδεκα νίκες στα 15 ματς. Για το ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πρόκειται. Δεν μιλάμε για Αγγλία. Αυτό σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ κατά σειρά. Ενα σφύριγμα, ένα πρωτάθλημα, ίσως.

– ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ δεν προβλέπονται σημαντικές διαφοροποιήσεις. Δεν φαίνεται δηλαδή ότι θα γίνουν μεταγραφές που θα ανεβάσουν κάποιον από τους τρεις επίπεδο. Οπως π.χ. έγινε πέρυσι στην ΑΕΚ με τον Αραούχο. Η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα είναι να διορθώσουν εκ των έσω τις αδυναμίες τους.

– Ο Ολυμπιακός να βελτιώσει την τραγική αμυντική συμπεριφορά του. Να προηγείται δηλαδή 2-0 στο ΟΑΚΑ, να τρώει σε 30 λεπτά τρία γκολ και να χάνει από την ΑΕΚ 2-3.

– Ο ΠΑΟΚ να «λυθεί», να ανεβάσει την αυτοεκτίμησή του και να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πρακτικά να πάρει βοήθειες από μονάδες σαν τον Ελ Καντουρί και τον Μαουρίτσιο, που στο πρώτο μισό δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.

– Η ΑΕΚ οφείλει να αποκτήσει σταθερότητα και διάρκεια. Εχει την απαιτούμενη μαχητικότητα για τα δύσκολα, αλλά της λείπει ποιότητα για τα εύκολα.

Η συνέχεια επί της οθόνης.