Στην αναβολή της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα στη Λευκωσία προχώρησε το Τελ Αβίβ, με δημοσιεύματατου να κάνουν λόγο για αντίδραση στηνστάση που τηρήθηκε κατά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε από το Ισραήλ ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Βενιαμίν Νετανιάχου έπρεπε να είναι παρών «σε μία σημαντική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο» και ως εκ τούτου «αναζητείται νέα ημερομηνία».

Αντίστοιχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η συνάντηση αναβλήθηκε, επειδή ο Β. Νετανιάχου έπρεπε να είναι παρών στη συζήτηση και ψηφοφορία στην ισραηλινή Βουλή για τα ωράρια των καταστημάτων, προσθέτοντας, ότι το Ισραήλ έχει προτείνει να μην αλλάξει η ημερομηνία της συνάντησης, αλλά ο τόπος. Δηλαδή, να πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ, ώστε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου να μπορέσει να παραστεί στη συζήτηση.Ο κύπριος εκπρόσωπος δεν ανέφερε αν αυτό θα γίνει.