Ακολουθώντας τους φιδωτούς δρόμους της Πίνδου, ο επισκέπτης κάνει πρώτα μια «βουτιά» στον Αραχθο και στη συνέχεια ξεκινάει την ανάβαση στα Τζουμέρκα. Εκεί που ο οδηγός αρχίζει να πιστεύει πως υποβάλλεται στη μεγαλύτερη δοκιμασία, εκεί ακριβώς ξεπροβάλει ο παράδεισος. Τα μοναδικά χρώματα που αναδύονται από την παλέτα της φύσης δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα που κάνει τους πίνακες του Κλοντ Μονέ να σκάνε απ’ το κακό τους.

Εκεί, ανάμεσα στα έλατα, τις οξιές και τα πλατάνια είναι ριζωμένη η γενιά ενός νεαρού Ηπειρώτη, του Κώστα Μαυροπάνου.

Ψηλός σαν οξιά (1,92 μέτρα) και δυνατός σαν πλάτανος, ο Μαυροπάνος στα 20 του χρόνια έκανε το μεγάλο άλμα στη σύντομη μέχρι τώρα καριέρα του.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι από χθες παίκτης της Αρσεναλ, η οποία τον προορίζει για αντικαταστάτη του Μερτεζάκερ. Μένει να διευκρινιστεί αν θα δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, πιθανόν στη Βέρντερ Βρέμης.

Ο Μαυροπάνος αποτελεί την πρώτη χειμερινή μεταγραφή του Αρσεν Βενγκέρ η οποία κόστισε στους Κανονιέρηδες περί τα 2,1 εκατ. ευρώ. Το μεγάλο ντιλ ολοκληρώθηκε χθες και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι προσωπική επιλογή του νέου αρχισκάουτ των Κανονιέρηδων, του Γερμανού Σβεν Μίσλιντατ, ο οποίος παρακολουθούσε τον παίκτη όταν ακόμα ανίχνευε ταλέντα για λογαριασμό της Ντόρτμουντ και γνωρίζει άριστα τις αμυντικές ικανότητες των Ελλήνων από τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο ΠΑΣ έπιασε το τζακ ποτ αφού ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του είχε αποκτηθεί με ελευθέρας από τον Απόλλωνα πριν από δύο χρόνια, όταν ο Μαυροπάνος αρνήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα στην οποία βρισκόταν από δέκα ετών.

Σημαντική λεπτομέρεια για την επιστροφή του παίκτη στις ρίζες του έπαιξε το γεγονός ότι ο Μαυροπάνος και το αφεντικό του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης κατάγονται από το ίδιο χωριό, τα Αγναντα, στα Κεντρικά Τζουμέρκα.

Ο Απόλλων θα εισπράξει πάντως ένα ποσό ως τροφεία.

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι η ταχύτατη ανέλιξή του νεαρού ποδοσφαιριστή καθώς έχει αγωνιστεί μόλις σε 20 παιχνίδια εκ των οποίων τα 16 στη Σούπερ Λίγκα έχοντας σημειώσει τρία γκολ. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε τον Νοέμβριο του 2016 στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα.

«Εχει μεγάλη προοπτική. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι τα φυσικά του προσόντα τα οποία θα παίξουν ρόλο σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται συνεχώς και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια», σχολίασε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Εθνικής Κ-21 Αντώνης Νικοπολίδης στον «Γκάρντιαν» για τον Μαυροπάνο.