Είχε τρεις βαθμούς στις πρώτες επτά αγωνιστικές και δεκαεπτά στις τελευταίες οκτώ του πρώτου γύρου. Διατηρεί μια από τις ελάχιστες «αήττητες» έδρες της φετινής Σούπερ Λιγκ και σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ του Ηλία Φυντάνη θέλει να στήσει μπλόκο στον Ολυμπιακό το απόγευμα της Κυριακής στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

Γιατί ο πρόλογος του ερυθρόλευκου ρεπορτάζ αφιερωμένος εξαιρετικά στον πρώτο αντίπαλο του 2018; Μα για να καταστήσει σαφές ότι οι Πειραιώτες πέφτουν απευθείας στα βαθιά έπειτα από την εορταστική διακοπή. Σε νερά που προφανώς απαγορεύουν κάθε άλλη συζήτηση. Πόσω μάλλον την κουβέντα που επιχειρεί να επιβάλει η δύναμη του Διαδικτύου μέσα από το μπαράζ ενημέρωσης περί των μεταγραφών που έρχονται. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, τα ονόματα χορεύουν και όσο και αν η όλη διαδικασία είναι η χαρά του «φιλάθλου», που δεν λέει ποτέ όχι σε επιπλέον ενίσχυση, η παγίδα είναι εμφανής.

Μόνο το απόγευμα της Τετάρτης συναντούσες έναν σωρό από φήμες και ρεπορτάζ σε ιστοσελίδες και σόσιαλ μίντια. Το περίφημο RMC που έφερνε τον –θηριώδη φορ –Λασινά Τραορέ της Μονακό προ των πυλών. Αναφορές σε Ισπανία και Αγγλία μιλούσαν για δανεισμό του Λοΐκ Ρεμί (Λας Πάλμας) ή του Αλεξάντερ Μίτροβιτς (Νιούκαστλ). Υπήρχε σταθερή αναπαραγωγή του στόρι για τον Κέβιν Μιραλάς, επαναφορά της υπόθεσης του Φίλιπ Μπράνταριτς (Ριέκα) από την Κροατία που είχε ακουστεί έντονα και το καλοκαίρι. Του 32άχρονου Ερνάνες που αγωνίζεται στη Σάο Πάολο, αλλά ανήκει σε ομάδα της Κίνας. Του Απόστολου Βέλλιου της Νότιγχαμ. Ακόμη και για τον προπονητή Οσκαρ Γκαρσία μπορούσες να διαβάσεις. Μια κατάσταση σχεδόν χαοτική.

Με σχέδιο

Ο Ολυμπιακός φυσικά και θα ενισχυθεί. Υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη όπως αποδείχθηκε με το τριπλό «χτύπημα» εσωτερικού που έφερε στον Ρέντη τον Εχσάν Χατζισαφί και «έκλεισε» τους ταλαντούχους Πασαλίδη και Ιγκόρ από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Γενάρης όμως έχει πολύ δρόμο μπροστά και οι επόμενες υποθέσεις προφανώς δεν προηγούνται της Λάρισας και της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου. Της αποστολής «εκτός έδρας» όπου είναι άγνωστο αν ο Ολυμπιακός θα την φέρει εις πέρας υπολογίζοντας στην ενίσχυση που του προσφέρει η παρουσία του Οτζίτζα-Οφόε. Ο Βέλγος ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση. Μέρα με τη μέρα, θα φανεί αν θα είναι σε θέση να προλάβει το ματς.