Μεγάλη απώλεια για την ανταγωνιστικότητα του πρώτου μεγάλου τουρνουά τένις της χρονιάς, το Open της Αυστραλίας, καθώς ο Αντι Μάρεϊ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών του και απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση.

Ετσι η κακοτυχία συνεχίζεται για τον διάσημο 30χρονο Σκωτσέζο, ο οποίος την περασμένη χρονιά δεν κατέκτησε κανένα τρόπαιο, είχε πολλούς πρόωρους αποκλεισμούς σε διάφορα τουρνουά, ενώ μετά το Γουίμπλεντον αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο, που του στέρησε τη συμμετοχή σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες.

Το διάστημα απουσίας του μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο Μάρεϊ θ’ απουσιάσει από το τουρνουά για πρώτη φορά από το 2005, ενώ είναι μόλις η πρώτη φορά που δεν θα δώσει το παρόν σε δύο συνεχόμενα (είχε χάσει και το US Open). Η τελευταία του εμφάνιση σε grand slam ήταν το περασμένο καλοκαίρι στο Wimbledon, όταν και αποκλείστηκε στα προημιτελικά. «Ηθελα πολύ να είμαι στην Αυστραλία, αλλά δεν είμαι έτοιμος. Είναι μια κακή εξέλιξη, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός», τόνισε σχετικά ο διάσημος Βρετανός.