Στις καθυστερήσεις απέφυγε η Αρσεναλ την ήττα από την Τσέλσι στο Εμιρέιτς, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τον Μπεγερίν.

Μέχρι το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Γουίλσιρ στο 63′ το λονδρέζικο ντέρμπι ήταν ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, αλλά και σπουδαίων αποκρούσεων από τους τερματοφύλακες.

Η ισοπαλία διατήρησε την Τσέλσι στην τρίτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 16 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Παράπονα

Ο προπονητής της τελευταίας, Πεπ Γκουαρντιόλα, ζητά από τους συναδέλφους του στην Πρέμιερ Λιγκ να ξεσηκωθούν κατά όσων ορίζουν το αγωνιστικό πρόγραμμα στις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «θα σκοτώσουμε τους παίκτες. Ξέρω πως το σόου πρέπει να συνεχιστεί αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δεν προστατεύουν τους παίκτες, οι οποίοι είναι αυτοί που βλέπουμε –όχι τους προπονητές. Εδώ στην Αγγλία δεν προστατεύετε τους παίκτες, πρέπει να κοιτάξετε την ποιότητα και όχι την ποσότητα».

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει δώσει τέσσερις αγώνες σε 11 ημέρες.

Παρόμοια παράπονα για το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα έχουν εκφράσει πολλοί προπονητές όπως ο Βενγκέρ και ο Μουρίνιο, γεγονός που ανάγκασε την Πρέμιερ Λιγκ να εκδώσει ανακοίνωση. Σε αυτήν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα των αγώνων ήταν γνωστό από το καλοκαίρι, αλλά κανείς τότε δεν διαμαρτυρήθηκε. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης η πολυπλοκότητα της ανάδειξης του προγράμματος αφού πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες, όπως η αποφυγή δύο εντός έδρας αγώνων ομάδων που γειτνιάζουν, οι απαιτήσεις της αστυνομίας και φυσικά των τηλεοπτικών δικτύων που πρέπει να πάρουν πίσω μέρος της επένδυσής τους στο παιχνίδι.

n Στην Ιταλία, το ντέρμπι του Τορίνο στο Κύπελλο έληξε με νίκη 2-0 της Γιουβέντους, η οποία στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα. Στον άλλον ημιτελικό θα βρεθούν αντιμέτωπες Μίλαν και Λάτσιο.