Η ΑΕΚ απέφυγε την παγίδα του Αγρινίου, επικρατώντας ξανά με άνεση του Παναιτωλικού. Παίρνοντας μια νίκη με τεράστια σημασία που παράλληλα δείχνει πολλά πράγματα. Η Ενωση, πέρα από τα τέσσερα γκολ και τη γεμάτη εμφάνιση, υπενθύμισε ότι το δυνατό φετινό στοιχείο της είναι η ομαδικότητα. Η ομοιογένεια που χαρακτηρίζει το σύνολο του Χιμένεθ και που σε αυτόν τον τομέα το κάνει να ξεχωρίζει από τους αντιπάλους του.

Η ΑΕΚ, παρά τις πολλές απουσίες της, κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτο αυτό το χαρακτηριστικό. Ο Μπακασέτας επέστρεψε στην ενδεκάδα παίζοντας ως αριστερό εξτρέμ και ήταν η αποκάλυψη του ματς, ο Μασούντ μπήκε ως αλλαγή και πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στον αγώνα, ενώ εξαιρετικά τα πήγε και ο Κονέ, που ουσιαστικά εντάχθηκε λίγο πριν από το φινάλε του 2017 στο rotation. Την ίδια στιγμή που ο Λόπες ήρθε από τον πάγκο, βρήκε δίχτυα και έγινε ο 11ος φετινός σκόρερ για την Ενωση στο πρωτάθλημα. Στοιχείο που έχει τη σημασία του και καταδεικνύει στον απόλυτο βαθμό όσα προαναφέραμε.

Πέραν των παραπάνω, πάντως, είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ το ότι δείχνει την πρόθεση αλλά και την ικανότητα να αντιδράσει, έπειτα από εκείνη την γκέλα με τον Απόλλωνα που την έριξε από την κορυφή. Με ένα διαρκές, όπως φαίνεται, αγωνιστικό ξέσπασμα και με το μάτι των παικτών της να γυαλίζει. Ζητώντας όλο και περισσότερα από το ματς, ακόμα και όταν αυτό έχει κριθεί. Οπως έγινε το Σάββατο, όπου η ΑΕΚ ήταν εξίσου καλή και πιεστική, με το σκορ να είναι ήδη στο 4-1.