Κοντά στους δυόμισι μήνες είχε να νικήσει ο Παναθηναϊκός (για την ακρίβεια από τις 28 Οκτωβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και το έκανε κόντρα στον Πλατανιά με δύο πέναλτι του Βιγιαφάνιες (2-0), αυτόν που είχε σκοράρει και με τους Ερυθρόλευκους!

Ο πονοκέφαλος του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν άλλος όμως βλέποντας ότι η ομάδα του έκανε πάνω από 25 (!) τελικές, αλλά σκόραρε μόνο με πέναλτι, «φωνάζοντας» ότι χρειάζεται επιθετικό.

«Δυστυχώς πολύ δύσκολα βλέπω να έρχονται παίκτες λόγω της κατάστασης. Είναι φανερό σε ποιες θέσεις έχουμε ανάγκη. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε αν θα γίνει άλλη εκκαθάριση, αλλά ελπίζουμε να μην έχουμε άλλες» εξομολογήθηκε ο κόουτς του Τριφυλλιού, που θέλει το συντομότερο να γνωρίζει το υλικό που θα έχει στα χέρια του για να προχωρήσει.

Πάντως, χθες, με τόσες απουσίες η ομάδα του σε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια έπαιξε γρήγορο (και κατά διαστήματα όμορφο) ποδόσφαιρο, αλλά σπατάλησε και πάλι μοναδικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το «τσαφ» του Δώνη στο 80′ που έπιασε αέρα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Ετσι, ο κορυφαίος παίκτης των φιλοξενουμένων, ο σέρβος γκολκίπερ Φίλιπ Κλιάιτς, νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα και τον Βιγιαφάνιες.

Ο οποίος κέρδισε και τα δύο πέναλτι όταν έπειτα από δικά του σουτ σταμάτησαν την μπάλα με το χέρι ο Ντικαμονά (71′ –αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη) και με το πόδι (λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Ζαχαριάδη, αφού δεν υπήρχε κανένα πέναλτι) ο Καρυπίδης.

Ο Βιγιαφάνιες δεν λάθεψε, έστω και αν στο –κρίσιμο –πρώτο πέναλτι ο Σέρβος έπεσε σωστά και λίγο έλειψε να βγάλει και αυτή τη φάση.

Οι Πράσινοι ήταν τυχεροί πάντως που βρήκαν απέναντί τους τη χειρότερη –με διαφορά –ομάδα της Σούπερ Λίγκας, η οποία δεν απείλησε στο ελάχιστο και απλώς υπέστη την 11η (αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για τον σύλλογο) συνεχόμενη ήττα της. Αν ήταν άλλη ομάδα στη θέση του Πλατανιά, ίσως οι Πράσινοι να το είχαν πληρώσει με τον άτυπο νόμο του ποδοσφαίρου, που θέλει ομάδα που δεν σκοράρει να δέχεται πρώτη γκολ.

Η ευχάριστη έκπληξη για τον κόουτς του Παναθηναϊκού ήταν ο Αντονι Μουνιέ, καθώς ο γάλλος ακραίος έκανε το κορυφαίο παιχνίδι του με τους Πράσινους και άνω κάτω τη δεξιά αμυντική πλευρά των Χανιωτών.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του Μολέδο, ενώ ο Χίλιεμαρκ, που έπαιξε ως αλλαγή, επίσης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τορίνο. Αυτό που θέλει πάντως ο Παναθηναϊκός είναι να προλάβει να πουλήσει παίκτες πριν χάσει κάποια προσφυγή, καθώς θέλει να απομακρυνθεί ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών. Αποδοκιμάστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Λουντ (46′ Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81′ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν, Πίσπας (62′ Δώνης).

Πλατανιάς: Κλιάιτς, Ουές (44′ Στάμου), Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου (68′ Πετρόπουλος), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ (46′ Ντουαλά).