Στη μυθολογία ο Δίας είχε βάλει έναν αετό να τρώει κάθε μέρα το συκώτι του Προμηθέα ως τιμωρία επειδή είχε δώσει τη φωτιά στους ανθρώπους. Ως γνήσιος τιτάνας ο Προμηθέας άντεχε (γινόταν ανάπλαση του συκωτιού του κάθε βράδυ) μέχρι που τον ελευθέρωσε ο Ηρακλής. Ο σύγχρονος μπασκετικός Προμηθέας πάντως δεν έχει πρόβλημα με το συκώτι του, αντίθετα βγάζει τα… συκώτια των αντιπάλων του όπως καλή ώρα της ΑΕΚ την οποία «εκτέλεσε» 69-66 με επική ανατροπή και ήρωα τον Νίκο Γκίκα (16π., 4 ασίστ) ο οποίος «ζωγράφιζε» όπως ο συνεπώνυμός του Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας. Αν και το μυστικό της νίκης το αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Λιόλιος από τη Βαρκελώνη (είναι εκεί με την ομάδα των νέων που συμμετέχει στο τουρνουά της Ευρωλίγκας) με το SMS που έστειλε σε φίλο του. «Αφού έλειπε ο γκαντέμης, πώς να μη νικήσουμε» έγραψε χαρακτηριστικά και ο Νίκος Γκίκας σχολίασε στα «ΝΕΑ»: «Ο πρόεδρος ξέρει να αυτοσαρκάζεται. Χάρη σε αυτόν έχει φτιαχτεί η συγκεκριμένη ομάδα που έχει και παρόν και μέλλον και να είστε σίγουροι ότι θα φέρουμε με τις εμφανίσεις μας ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Παράτασης το ανάγνωσμα

Η Κύμη επέστρεψε στις μεγάλες νίκες (93-88 τον Κολοσσό στην παράταση) αφού ο ΜακΦάντεν έβγαλε… 42άρι, διανθισμένο με 6/8 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο! Τι άλλο να έκανε… Οι Ροδίτες προηγήθηκαν 36-22 στο 16′, έστειλαν το ματς στην παράταση (77-77) με τρίποντο του Χάρις αλλά ο ΜακΦάντεν ήταν ασταμάτητος.

Το Ρέθυμνο απέδρασε από τα Τρίκαλα στο έξτρα πεντάλεπτο (86-76) αφού ο Χριστοδούλου που είχε ισοφαρίσει (70-70) το σκορ του κανονικού αγώνα αστόχησε στη συμπληρωματική βολή για να δώσει τη νίκη νωρίτερα στους Κρητικούς. Το έκανε ο Στέφαν Μόντι και στην παράταση σε μια εκπληκτική εμφάνιση (28 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 11/13 βολές, 9 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 30 λεπτά). Οι γηπεδούχοι εκτός του αγώνα έχασαν και τον προπονητή τους Κώστα Μέξα που παραιτήθηκε. Ολα αυτά στο ντεμπούτο (και πάλι) μετά από 623 μέρες του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που καταχειροκροτήθηκε.