Η μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016 συνοδεύτηκε με ενθουσιασμό, αφού ο διεθνής άσος προερχόταν από μια εντυπωσιακή σεζόν με τη φανέλα του Πανιωνίου. Ωστόσο, ο έλληνας μεσοεπιθετικός χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να βρει τα πατήματά του και να μπει για τα καλά στην εξίσωση. Ανεβάζοντας στροφές από τα μισά του περσινού πρωταθλήματος.

Φέτος, η χρονιά βρήκε τον Μπακασέτα να λογίζεται αρχικά ως μια συμπληρωματική λύση, όμως κάτι ο τραυματισμός του Μάνταλου, κάτι η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε καθημερινά στις προπονήσεις, τον έφεραν στην πρώτη γραμμή. Ο 25χρονος άσος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και καταγράφει εξαιρετικές εμφανίσεις και καθοριστικά γκολ, με αποκορύφωμα το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Παναιτωλικό. Με τον οποίο χτίζει τη δική του παράδοση, αφού είχε σκοράρει στο Αγρίνιο και στο ματς του Κυπέλλου, ενώ είχε βρει δίχτυα και στην τελευταία του επίσκεψη εκεί, ως παίκτης του Πανιωνίου.

Ο Μπακασέτας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ στο ματς του Αγρινίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη με ένα εντυπωσιακό φάουλ, κερδίζοντας το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-0 και μοιράζοντας παράλληλα την ασίστ για το γκολ του Αραούχο! Και όλα αυτά, αγωνιζόμενος ως… αριστερός εξτρέμ.

Πάντως τόσο ο Μπακασέτας όσο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν χάρηκαν όσο θα ήθελαν αυτή την εμφάνιση του έλληνα άσου. Και αυτό γιατί ο Μπακασέτας αποχώρησε από το ματς με ενοχλήσεις στο γόνατο, προκαλώντας ανησυχία στις τάξεις της Ενωσης. Με όλους να περιμένουν πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο παίκτης της ΑΕΚ, σήμερα ή το αργότερο αύριο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η σοβαρότητα του προβλήματός του.

«Σίφουνας» η ΑΕΚ

Με τον Μπακασέτα σε μεγάλα κέφια, η ΑΕΚ έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 4-1. Νικώντας ξανά, με μεγάλο μάλιστα σκορ, την ομάδα του Μάκη Χάβου, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Ο διεθνής χαφ έκανε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 6′, ενώ στο 36′ ο Χριστοδουλόπουλος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπακασέτα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αραούχο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 60′ ο Λόπες, που είχε περάσει ως αλλαγή, διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα της Ενωσης.

Σε μια φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Σοτζέι Μασούντ, που επίσης είχε έρθει από τον πάγκο. Με τον Ιρανό να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο διάστημα που αγωνίστηκε, δείχνοντας με το «καλημέρα» πως μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη που έψαχνε η ΑΕΚ για να καλύψει το κενό του Πέτρου Μάνταλου.

Το μόνο που κατάφερε ο Παναιτωλικός ήταν να μειώσει στο τελικό 4-1 στο 68′, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοράρ.