Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές. Πέντε ο ΠΑΟΚ στον ΑΟ Κομποτιακός, ντόρτια η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Τρία ο Ολυμπιακός στη Λάρισα, αλλά και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου ξεκίνησαν με φούρια στον δεύτερο γύρο (αξιοθαύμαστη η προσπάθεια του Ατρομήτου, αλλά η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία για να ευδοκιμήσουν φαινόμενα Λέστερ). Παρά ταύτα, ο σουπερστάρ του Σαββατοκύριακου ήταν ένας ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε. Από δύο γκολ στην Τούμπα, Κάμπος – Πρίγιοβιτς. Κορυφαίος στο Αγρίνιο, ο Μπακασέτας. Η εξυπνάδα του Ταχτσίδη στην άμεση εκτέλεση του φάουλ έδωσε το γκολ στο πιάτο στον Μαρίν. Αυτός όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Κέβιν Μιραλάς (φωτογραφία). Πάντα οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο πουλάνε παραπάνω από μια νίκη ρουτίνας. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, πρόκειται για τη μεταγραφή της χρονιάς. Που πέρα από την αγωνιστική άξια του ποδοσφαιριστή έχει τον συμβολισμό της. Οτι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τα παρατάει, αλλά κάνει ρελάνς. Με τους Ερυθρόλευκους να στέλνουν το μήνυμα ότι παραμένουν η Νο 1 ποδοσφαιρική δύναμη.

Εμπνευση Ταχτσίδη

Δεν ήταν εύκολο για τους Ερυθρόλευκους το ματς στο AEL FC Arena. Οι γηπεδούχοι ήταν μαχητικοί, έτρεξαν κι έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές. Η έμπνευση του Ταχτσίδη στο 54′ έκοψε τον γόρδιο δεσμό. Με το δεύτερο γκολ του Ανσαριφάρντ, στο 67′, το ματς έσβησε. Ο Οσκαρ Γκαρσία, που πιάνει δουλειά σήμερα στον Ρέντη, παραλαμβάνει την ομάδα στην πρώτη θέση. Την περασμένη Παρασκευή (ενόψει του δεύτερου γύρου) ήταν που έγραφα ότι στο δεύτερο μισό «θα βγουν μαχαίρια». Οτι, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο (όπου ο Ολυμπιακός έχασε 13), οι βαθμοί που θα χαθούν θα είναι λίγοι. Κι ότι «ο πρώτος μπορεί να κάνει μίνιμουμ δώδεκα νίκες στα δεκαπέντε ματς». Αυτό ακριβώς είδαμε το Σαββατοκύριακο. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ πήραν αυτό που ήθελαν. Ενα πρωτάθλημα που, καταπώς φαίνεται, θα κριθεί στα ντέρμπι.

Σουτ – τηλεφώνημα

Με περίπατο πέρασε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Τέσσερα γκολ, στο ρελαντί, παρά το γεγονός ότι κατέβηκε με μισή ομάδα. Κι όμως, δεν έκαναν κάτι το δύσκολο οι επιθετικοί της ΑΕΚ. Με τους χώρους που έβρισκαν μέσα κι έξω από το «κουτί», μπροστά από τον Κυριακίδη, όλα ήταν εύκολα. Η ΑΕΚ κυριάρχησε συνολικά στο παιχνίδι. Ηταν λες κι έπαιζε μόνη της. Λες και δεν υπήρχε Παναιτωλικός στο γήπεδο. Οι αμυντικές αδυναμίες του είναι γνωστές (τρία γκολ έφαγε μέσα στο Αγρίνιο από την Ξάνθη). Αυτή τη φορά, ωστόσο, η καθίζηση ήταν συνολική. Ισως ακουστεί παράξενο, αλλά τα δύσκολα στο ματς δεν τα έκανε ο Μπακασέτας. Το πρώτο γκολ (κάτι σε σουτ – τηλεφώνημα) είναι απ’ αυτά που περισσότερο τρώει ο τερματοφύλακας και λιγότερο βάζει ο σκόρερ. Το πέναλτι είναι προϊόν της επιμονής του αμυντικού να μαρκάρει ανορθόδοξα. Τα δύσκολα τα έκανε ο Τσιντώτας (φωτογραφία). Οσες φορές βρέθηκαν απέναντί του οι επιθετικοί του Παναιτωλικού, οι αντιδράσεις του ήταν ώριμου γκολκίπερ. Ολα αυτά, βέβαια, δεν αφαιρούν τίποτε από το εμφατικό 4-1. Που πέρα από τους τρεις πόντους ανεβάζει τη δυναμική και την αυτοπεποίθηση της ΑΕΚ.

Ταλαιπωρία

Συνεχίζει το σερί ο ΠΑΟΚ. Οι συνεχόμενες νίκες ποτίζουν το δέντρο του πρωταθλητισμού. Το 5-0 επί του Λεβαδειακού ήταν η τέταρτη συνεχόμενη.

Αντιμετωπίζοντας κατά σειρά την Κέρκυρα (έξω) και τον Απόλλωνα στην Τούμπα, μπορεί να τις κάνει έξι. Ο Λουτσέσκου επανέφερε στην αρχική ενδεκάδα τον Πρίγιοβιτς (φωτογραφία) κι ο Σέρβος σκόραρε δις. Ταλαιπωρία. Ταλαιπωρία να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να αγκομαχάει να σκοράρει απέναντι στον Πλατανιά. Τη μακράν χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μέχρι το 72′, όταν και άνοιξε το σκορ ο Βιγιαφάνιες με πέναλτι. Το γεγονός και μόνο ότι το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τον Αλτμαν και τον νεαρό Πίσπα τα λέει όλα. Κακά τα ψέματα. Ο Παναθηναϊκός έχει κατέβει επίπεδο. Ανήκει πλέον (σε ό,τι έχει να κάνει με έμψυχο υλικό) στις μικρομεσαίες ομάδες.

Τζάμπα η καχυποψία

Πολλή φασαρία για το τίποτα. Πρώτη αντέδρασε μέσω δημοσιευμάτων η ΑΕΚ. Οτι της έβαλαν στο Αγρίνιο τετράδα (διαιτητή, βοηθούς, παρατηρητή) επιρροής του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια φώναξε ο ΠΑΟΚ για τον Βάτσιο (επιρροής ΑΕΚ) που έστειλαν στην Τούμπα. Τελικά, τζάμπα η καχυποψία μεταξύ των τέως Συμμάχων. Τα ματς Παναιτωλικού – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Λεβαδειακού θα μπορούσαν να διεξαχθούν χωρίς διαιτητές.