Το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα (περισσότερο ακόμα και από τα πέντε γκολ) για τον ΠΑΟΚ από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό είναι η σοβαρότητα που δείχνει φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι διακοπές των ποδοσφαιριστών φέτος θύμιζαν… σχολείο, καθώς παραήταν μεγάλες και αυτός είναι συνήθως ένας πονοκέφαλος για τους προπονητές, που δεν ξέρουν σε τι κατάσταση θα επανεμφανιστεί η ομάδα τους.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σύνολο ήταν σαν να μη σταμάτησε καθόλου το πρωτάθλημα, βγάζοντας αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό.

Στοιχεία που δεν είχε παλαιότερα η ομάδα παρά το καλό –και τότε –υλικό.

Μάλιστα το συγκρότημα του Λουτσέσκου έχει αρχίσει να γίνεται πιο ουσιαστικό, σκοράροντας πλέον σχεδόν σε κάθε τρεις τελικές, έχοντας δηλαδή μεγαλύτερη ουσία και ποιότητα στις προσπάθειες για γκολ.

Και μπορεί ο Πρίγιοβιτς να είναι χαρισματικός σκόρερ (από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος) και με την ψυχολογία στα ύψη περιμένοντας το Μουντιάλ του καλοκαιριού, αλλά δεν παύει μέχρι στιγμής να είναι επιθετικός έδρας καθώς δεν έχει σκοράρει μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Συνεπώς, δικαίως ο Ιβάν Σαββίδης κινείται και για απόκτηση σέντερ φορ.

Τέλος, το απόλυτο της Τούμπας (μοναδική ομάδα από τους διεκδικητές του τίτλου που το έχει πετύχει αυτό) με το 8/8 και μάλιστα με τα περισσότερα ματς χωρίς θεατές, γεννάει προσδοκίες καθώς ο ΠΑΟΚ έχει Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην έδρα του στον δεύτερο γύρο.