Πιθανότατα ο σημαντικότερος του Ολυμπιακού στο δίμηνο της αντεπίθεσης με τις επτά διαδοχικές νίκες στη Σούπερ Λίγκα. Με τρία προσωπικά γκολ (Κέρκυρα, ΠΑΣ, Λάρισα) και ισάριθμες ασίστ (Πλατανιάς 2, Παναιτωλικός) σε αυτό το διάστημα, που ουσιαστικά έχει αλλάξει τα δεδομένα στον φετινό Μαραθώνιο.

Εκείνος με τις πραγματικές λύσεις, στα ματς που δεν έχουν την «αίγλη» ή έστω την ετικέτα των καθοριστικών, αλλά που επί της ουσίας και φέτος δείχνουν ικανά να κρίνουν το ίδιο το πρωτάθλημα. Οσα συμβαίνουν στα δύο ρεύματα, από και προς το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ο Μάρκο Μάριν αναδεικνύεται στον παράγοντα «Χ» της διαδρομής του τίτλου για τον Ολυμπιακό. Και το κάνει με τέτοια συνέπεια που δεν μπορεί παρά κάποιος να σταθεί στην ομολογουμένως καθοριστική προσφορά του. Ο Γερμανός που κάποτε θεωρήθηκε η απάντηση της πατρίδας του στον Λιονέλ Μέσι. Ο ποδοσφαιριστής που βρέθηκε από τη Βρέμη στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι, το ίδιο καλοκαίρι που ο Κέβιν Μιραλάς άφηνε τον Ολυμπιακό για την Εβερτον!

Σπουδαίο γεγονός η φετινή του προσαρμοστικότητα, στις ειδικές συνθήκες. Και σπουδαιότερη η πρόκληση γι’ αυτό που έρχεται. Διότι οι Πειραιώτες ξαφνικά έχουν γεμίσει με ποδοσφαιριστές που εάν και εφόσον μπορούν να δώσουν άλλα χαρακτηριστικά στην εικόνα της ομάδας τους.

Ο Οτζίτζα που παραμένει. Ο Μάριν με τον Φορτούνη που κάνουν τη δουλειά. Ο Καρίμ που σκοράρει. Ο Κέβιν Μιραλάς που μόλις έφτασε… Αξίζει να το δούμε αυτό πού έρχεται!