Νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα ξεκινάει από την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο από τη μία να επικοινωνήσει το πρόγραμμα της ΝΔ και από την άλλη να αποδομήσει τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια όταν και το 2018 επιβάλλει στους πολίτες σκληρά μέτρα.

Αφετηρία του νέου γύρου περιοδειών του προέδρου της ΝΔ θα είναι δύο νομοί της Μακεδονίας, η Πέλλα (Τετάρτη) και η Πιερία (Πέμπτη). Κι αυτό διότι Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να σηματοδοτήσει και τη σταθερή προσήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα σε μία χρονική συγκυρία που το Σκοπιανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Στη συντηρητική παράταξη θεωρούν επιβεβλημένο η επαφή του προέδρου της ΝΔ με την κοινωνία να συνεχιστεί διότι εκτιμούν πως το 2018 θα αποδειχθεί πιθανότατα εκλογική χρονιά. Βασική στόχευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να συναντήσει και πάλι τους πολίτες σε εργασιακούς χώρους, στους χώρους που κινούνται καθημερινά, να καταγράψει προσωπικά ο ίδιος τα προβλήματά τους και ταυτόχρονα να τους ενημερώσει για το σχέδιο της ΝΔ για την ανάταξη της χώρας. Αντίστοιχες οδηγίες, άλλωστε, έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, αναμένοντας να μεταφέρουν κι εκείνοι τις θέσεις και το σχέδιο της ΝΔ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά.

Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων περιοδειών που ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι δεν θα περιορίζεται μόνο στις πρωτεύουσες των νομών, αλλά θα επισκέπτεται αρκετές κωμοπόλεις και χωριά. Κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην Πέλλα και την Πιερία είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί συνολικά 14 μικρότερες πόλεις και χωριά. Οπως και στις τελευταίες περιοδείες του, εξάλλου, θα συναντάται με φορείς των νομών, ενώ θα πραγματοποιεί και σύντομες ομιλίες.

Παράλληλα, ένας δεύτερος στόχος των περιοδειών του προέδρου της ΝΔ είναι να διαμηνύσει στους πολίτες πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να τους εξαπατήσει και αυτή τη χρονιά για τα θέματα της οικονομίας. Οπως υποστηρίζουν από την Πειραιώς, ο κυβερνητικός συνασπισμός ισχυρίζεται πως φέτος δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και περικοπές επιδομάτων, όμως αυτό δεν ισχύει. «Είναι ένα ακόμη μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης» λένε, προσθέτοντας ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα διαπιστώσουν στην τσέπη τους πως το επίδομα θέρμανσης θα είναι κουτσουρεμένο και το 2018, τα ειδικά μισθολόγια θα μειωθούν περαιτέρω λόγω των αυξημένων κρατήσεων, όπως και οι συντάξεις λόγω της πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να βάλει σε εκλογική ετοιμότητα και τους βουλευτές που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και έχουν και την αρμοδιότητα να εξηγούν τις βασικές θέσεις της ΝΔ. Γι’ αυτό τον λόγο αύριο θα συνεδριάσει το συντονιστικό των τομεαρχών του κόμματος προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες και τα πεδία στα οποία οι βουλευτές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερο βάρος ενόψει και της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα απαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Πεποίθηση του επιτελείου της Πειραιώς είναι πως σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα καυτά μέτωπα της καθημερινότητας, όπως είναι οι πλειστηριασμοί, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα. Ετσι, κρίνεται σκόπιμο η ΝΔ να είναι απολύτως έτοιμη, προκειμένου να αναδείξει μια νέα αντιπολιτευτική ατζέντα αλλά και να παρουσιάσει ταυτόχρονα τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις.