Με ομαδικά πυρά απάντησε σύσσωμη η αντιπολίτευση στις πρωθυπουργικές αναφορές στο Υπουργικό Συμβούλιο πως η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα και ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Η ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «θράσος» του Πρωθυπουργού. «Τον παραπέμπουμε στον προϋπολογισμό που ψήφισε και επιβαρύνει για το 2018 τους Ελληνες με νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ» σχολίασε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη. Μάλιστα, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για κυβερνητική πρακτική της επιβολής νέων μέτρων λιτότητας, προσθέτοντας πως θα «συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, θα διογκώσουν το ιδιωτικό χρέος και θα οδηγήσουν, για ακόμη μία φορά, σε αποκλίσεις από τους αναπτυξιακούς στόχους». Στην ίδια αντιπολιτευτική γραμμή θα κινηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται στη συνεδρίαση των τομεαρχών να ζητήσει από όλα τα στελέχη της ΝΔ να επικεντρώσουν την κριτική τους προς την κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας.

Το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα καυστικό ήταν και το σχόλιο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «αυτοπροβάλλεται ως ο πιο υπάκουος μνημονιακός Πρωθυπουργός». Συμπλήρωσε δε πως «αυτό που θα μείνει από τη θητεία του είναι η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, η φτωχοποίηση, οι πλειστηριασμοί και η θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες».

ΤΟ ΚΚΕ. Σκληρή κριτική στην ομιλία του Πρωθυπουργού άσκησε και το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «τα χιλιοειπωμένα “κλισέ” και η “ξύλινη” γλώσσα περί “τέλους των Μνημονίων και της επιτροπείας”, που επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας καταρρέουν με πάταγο μπροστά στην πραγματικότητα των παλιών και νέων προαπαιτουμένων, των ρεκόρ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη γενίκευση των πλειστηριασμών και του χτυπήματος της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας σχολίασε δηκτικά πως ο Αλέξης Τσίπρας «έχει εφεύρει νέο παραμύθι: έρχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε».