Ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση για το Σκοπιανό ζητάει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη καλώντας ταυτόχρονα τους κυβερνώντες να εμφανίσουν μία ενιαία θέση για το θέμα.

Μιλώντας στον Σκάι η κ.Σπυράκη άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη στάση που κρατάει έως τώρα σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μαθαίνουμε από τον σκοπιανό πρωθυπουργό κ.Ζάεφ πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. «Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να είχαμε τα κόμματα μία απευθείας ενημέρωση από την κυβέρνηση». Όπως πρόσθεσε, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης – όπως έκανε και η κυβέρνηση Καραμανλή για το ίδιο θέμα – να κάνει συναντήσεις με τα κόμματα κεκλεισμένων των θυρών και να τα ενημερώσει άμεσα για το επίπεδο και την εξέλιξη τη διαπραγμάτευσης.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει από την κυβέρνηση να εμφανίσει μία ενιαία θέση και έπειτα θα συζητήσει και θα τοποθετηθεί για το θέμα της ονομασίας. «Η κυβέρνηση δεν είναι αλά καρτ ως πλειοψηφία». Σχολίασε δε δηκτικά την υποχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας από την αρχική του θέση σημειώνοντας πως «ο κ.Καμμένος έχει κάνει τέχνη το να αλλάζει θέση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Στην περίπτωση πάντως που ο Πάνος Καμμένος πει όχι και δεν συμφωνήσει με την κυβερνητική πρόταση για το όνομα των Σκοπίων η κ.Σπυράκη επανέλαβε πως για τη ΝΔ εγείρεται ζήτημα.