Βασιλιάς στο Παλατάκι ο ΠΑΟΚ από τα… παλιά, υποχρέωσε τον πρωτοπόρο της Ευρωλίγκας Ολυμπιακό στην τρίτη ήττα του (78-71) στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά ότι το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο καθώς στις άλλες δύο (από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) οι Ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί στο τέλος σε κλειστά ντέρμπι.

Στην Πυλαία όμως η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου «αιχμαλώτισε» τους Ερυθρόλευκους, με εκπληκτικό τον Φιλ Γκος (24 πόντοι και 5 τρίποντα) αλλά παίκτη-κλειδί έναν παίκτη του Παναθηναϊκού! Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος –που παίζει δανεικός στον ΠΑΟΚ –είχε γενέθλια την παραμονή του αγώνα, αλλά κέρασε τους συμπαίκτες του ανήμερα, με εκπληκτική άμυνα σε όλο το γήπεδο και σε κάθε αντίπαλο που χρειαζόταν, ψηλό ή κοντό, κάνοντας τη ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη.

«Είναι μια πολύ όμορφη μέρα για μας. Επικρατήσαμε επί ενός αντιπάλου παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο σε όλο το ματς. Από την αρχή είχαμε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα σημαντικά κομμάτια που χρειάζεται για να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα. Αποφασιστικότητα, θέληση, καθαρό μυαλό, εξαιρετική ατομική άμυνα και ομαδική λειτουργία και θεωρώ ότι πετύχαμε μια σημαντική νίκη γι’ αρκετούς λόγους. Ταυτόχρονα καταφέραμε να επιβληθούμε απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη για 40 λεπτά. Αυτό δίνει αξία στη νίκη μας» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου που είδε την ομάδα του να προηγείται ακόμα και με 16 πόντους (57-41 στο 30′), για να φτάσει στη σπουδαία νίκη επί ενός κουρασμένου και άδειου από ενέργεια (αλλά και συγκέντρωση) Ολυμπιακού.

«Χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει παντού» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Δώρο

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, που έτσι και αλλιώς είχε αγκαλιάσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, απλά χθες την «κλείδωσε» με την αναμενόμενη… προπόνηση κόντρα στον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ (92-57) και την απόσπασή του με τρεις βαθμούς στην κορυφή. Ετσι κι αλλιώς ο Τσάβι Πασκουάλ ήθελε να μοιράσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες και να ξεκουράσει κάποιους (π.χ. δεν έπαιξε ο Λοτζέσκι) ενόψει Μπαρτσελόνα, με τον Ογκαστ (13 π., 3 ριμπ.) να κλέβει την παράσταση και ιδιαίτερα θετικό τον Λεκαβίτσιους (14 π., 6 ασίστ), ενώ από τον Κόροιβο θετικός ήταν ο νεοαποκτηθείς Τράβις Κον (13 π., 4 ασίστ).

Στα άλλα παιχνίδια: Πανιώνιος – Αρης 81-87, ΓΛ Φάρος – Λαύριο 80-87, Κύμη – Κολοσσός Ρόδου (77-77) 93-87 παρ., Τρίκαλα – Ρέθυμνο (70-70) 76-86 παρ., Προμηθέας Πάτρας – ΑΕΚ 69-66.

Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες): Παναθηναϊκός 22, Ολυμπιακός και Λαύριο 19, ΠΑΟΚ και Προμηθέας Πάτρας 18, ΑΕΚ 17, Κολοσσός Ρόδου, Ρέθυμνο και Αρης 16, ΓΛ Φάρος, Κύμη και Κόροιβος Αμαλιάδας 15, Τρίκαλα 13, Πανιώνιος 12.