Η σαπουνόπερα που άρχισε το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με happy end για τον βραζιλιάνο πρωταγωνιστή της, τον Φιλίπ Κουτίνιο, γνωστό και ως ο Magico, που έγινε ο τρίτος ακριβότερος ποδοσφαιριστής μετά τον φίλο και συμπατριώτη του Νεϊμάρ (222 εκατ.) και τον Εμπαπέ (180 εκατ.), για τους οποίους «ξηλώθηκε» η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κουτίνιο επιθυμούσε τόσο πολύ να φύγει άμεσα από το Ανφιλντ για την Μπαρτσελόνα ώστε πλήρωσε από την τσέπη του 13 εκατ. ευρώ για να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτούσε η Λίβερπουλ.

Τις τελευταίες ώρες η «Μούντο Ντεπορτίβο» αποκάλυψε πως η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε απορρίψει τον παίκτη στα μικράτα του προτιμώντας τον… Αλίπιο, προσπάθησε στο παρά πέντε να τον κλέψει μέσα από την αγκαλιά της Μπαρτσελόνα προσφέροντας 200 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης ωστόσο είχε πάρει την απόφασή του.

Ο Κουτίνιο είχε αποκτηθεί από τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2013 καταβάλλοντας στην Ιντερ μόλις 10 εκατ. ευρώ. Ο Βραζιλιάνος δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Serie A και παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις του στην Εσπανιόλ, όπου αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο δανεικός, δεν έπεισε την ιταλική ομάδα για την αξία του.

Πολυδιάστατος

Το παιχνίδι του Κουτίνιο χαρακτηρίζεται από χαμαιλεοντισμό. Στην Εθνική Βραζιλίας καλύπτει το δεξί άκρο της επίθεσης ενώ στη Λίβερπουλ έπαιζε στ’ αριστερά συγκλίνοντας προς το κέντρο. Με τον Κουτίνιο στο ρόστερ και την επιστροφή του Ντεμπελέ η επίθεση της Μπάρτσα θα μοιάζει με ελβετικό σουγιά. Τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις, γιατί ο Βραζιλιάνος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ (έχει αγωνιστεί με τη Λίβερπουλ).

Ο Κουτίνιο είναι γέννημα θρέμμα του Ρίο ντε Ζανέιρο, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Βάσκο ντα Γκάμα και το μεγαλύτερό του μειονέκτημα ήταν η ντροπαλοσύνη του.

Από το 2012 είναι παντρεμένος με την παιδική του αγάπη, την Αϊνα, και έχει μια κόρη δύο ετών, τη Μαρία.

Η απόκτησή του για πεντέμισι χρόνια από την Μπάρτσα με ρήτρα 400 εκατ. ευρώ σηματοδοτεί ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση του Αντρες Ινιέστα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κουτίνιο είναι ο τρίτος σπουδαίος παίκτης που μετακομίζει από το Ανφιλντ στο Καμπ Νου. Προηγήθηκαν το 2010 ο Μαστσεράνο και το 2014 ο Σουάρες.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει με «βάουτσερ» τους οπαδούς της που αγόρασαν φέτος φανέλα με το νούμερο 10 και το όνομα του Κουτίνιο για να την αντικαταστήσουν με τη φανέλα άλλου αγαπημένου τους παίκτη.