Αν το πνεύμα του Μπράιαν Κλαφ ήταν χτες στο Σίτι Γκραουντ, ασφαλώς και θα χαμογελούσε από ικανοποίηση, βλέποντας την Νότιγχαμ Φόρεστ να αποκλείει στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας την Αρσεναλ με το επιβλητικό 4-2.

Η Νότιγχαμ αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, είναι στην 14η θέση, ωστόσο, είναι ομάδα με βαριά φανέλα –θυμίζουμε ότι έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο πρωταθλητριών με τον Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο.

Η τελευταία φορά που η Αρσεναλ αποκλείστηκε στον 3ο γύρο ήταν το 1996 (από τη Σέφιλντ Γιουν.). «Οι φίλοι της Νότιγχαμ αξίζουν να βλέπουν ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να οδηγηθούμε», σχολίασε ο Γκάρι Μπραζίλ που ήταν στον πάγκο της ομάδας, μετά την απομάκρυνση του Μαρκ Γουόρμπαρτον την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σάντερλαντ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, καθώς μεθαύριο έχει και το ματς με την Τσέλσι για το Λιγκ Καπ. Ωστόσο και η Νότιγχαμ παρατάχθηκε με αρκετά νεανική ομάδα, καθώς είχε στην ενδεκάδα επτά παίκτες κάτω των 23 χρόνων, ενώ τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γουοράλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η Αρσεναλ δέχτηκε τέσσερα γκολ από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας ήταν το 1908! «Η Νότιγχαμ αγωνίστηκε υπέροχα και ντρόπιασε την Αρσεναλ», σχολίασε στο ραδιόφωνο του BBC ο Κρις Σάτον, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Ο Βενγκέρ παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Νότιγχαμ: «Αντιμετωπίσαμε μία σπουδαία ομάδα που ήταν επικεντρωμένη σε αυτό που ήθελε στο γήπεδο», σχολίασε ο αλσατός τεχνικός, που άκουσε αρκετές αποδοκιμασίες από τους φίλους της Αρσεναλ στο Σίτι Γκράουντ.

Η… συνέχεια

Εκπληξη Νο 2: Η Κόβεντρι,ομάδα της Λιγκ 2, απέκλεισε την Στόουκ (2-1), η οποία είναι πλέον σε αναζήτηση προπονητή,καθώς έλυσε τη συνεργασία της με τον Μαρκ Χιουζ. Μάλιστα ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες του είναι και ο Γκρέιαμ Πότερ της Εστερσουντ.

Επίσης: Η Νόριτς μπλόκαρε την Τσέλσι στο Κάροου Ρόουντ (0-0) και θα ακολουθήσει δεύτερο ματς στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Μάντσεστερ Σίτι απέκλεισε με 4-1 την Μπέρνλι, η Τότεναμ με 3-0 τη Γουίμπλεντον, ενώ θυμίζουμε ότι την Παρασκευή, η Λίβερπουλ νίκησε την Εβερτον (2-1) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Ντέρμπι (2-0).

Εκπληξη και η πρόκριση της Νιούπορτ (Λιγκ 2), επί της Λιντς (Τσάμπιονσιπ) με 2-1.