Ο Μάρκο Μάριν, που έβαλε το πρώτο (54′) και δημιούργησε τα άλλα δύο, με τις εμπνεύσεις του. Ο Κώστας Φορτούνης που έκλεισε τη βραδιά με δύο ασίστ στο ενεργητικό του. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (67′) και ο Ούρος Τζούρτζεβιτς (88′) που κράτησαν ψηλά τη σημαία των σέντερ φορ πυροβολώντας για το τελικό 3-0.

Δημιουργοί και εκτελεστές, όλοι σε δράση, στην αφετηρία του 2018. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός μπροστά στα μάτια του νέου του προπονητή, Οσκαρ Γκαρσία, έκανε μια «χαψιά» την ΑΕΛ στη Λάρισα μετατρέποντας σε περίπατο μια άκρως επικίνδυνη έξοδο. Η έβδομη στη σειρά νίκη των Ερυθρολεύκων στη Σούπερ Λίγκα, σε ένα σερί που κρατά από τις αρχές του Νοεμβρίου. Το κρεσέντο που έχει ξαναβάλει στη θέση του οδηγού τους Πειραιώτες. Στο… φυσικό τους περιβάλλον.

Ηταν ιδιαίτερο το χθεσινό για πολλούς λόγους. Η διακοπή που προηγήθηκε, η αλλαγή προπονητή, ο υπηρεσιακός Χρήστος Κόντης που ανέλαβε την ευθύνη, οι νίκες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ το Σάββατο που είχαν αλλάξει τα βαθμολογικά δεδομένα στην έναρξη του δεύτερου γύρου. Ο Ολυμπιακός όμως ανταποκρίθηκε μια χαρά και πέρασε δυναμικά από μια έδρα που ήταν αήττητη στο πρώτο μισό της Σούπερ Λίγκας. Θα μπορούσε μάλιστα να είχαν γίνει όλα πιο εύκολα, ειδικά αν ο ρέφερι Διαμαντόπουλος στο 6′ είχε υποδείξει την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Λαγού στην περιοχή της Λάρισας. Πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός τον βρήκε τον δρόμο του. Πρώτα με μια σπουδαία επέμβαση του Προτό (24′) που κράτησε το «μηδέν», και έπειτα με την αντεπίθεση του δεύτερου μέρους που ομολογουμένως μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Με τον Μάριν να συνεχίζει να αποτελεί τον ποδοσφαιριστή γύρω από τον οποίο «συμβαίνουν» τα περισσότερα, τον Καρίμ να εκτελεί με συνέπεια, τον Φορτούνη να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Πού να γίνει λοιπόν κομμάτι της παρέας και ο Κέβιν Μιραλάς…

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (81′ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς (64′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντέλετιτς, Μασούρας (66′ Περόνε), Ναζλίδης, Κριζμάν.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (61′ Σεμπά), Φορτούνης (90′ Ζιλέ), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς).

ΛΑΡΙΣΑ

0-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ