Η Μπαρτσελόνα συνέχισε με νίκη… ρουτίνας (3-0 τη Λεβάντε) την προέλασή της στο ισπανικό πρωτάθλημα ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης την ψάχνει πλέον με τα κιάλια, καθώς με το 2-2 που έφερε στο Βίγκο με τη Θέλτα είδε τη διαφορά από την κορυφή να φτάνει στους 16 βαθμούς.

Στο Μπαλαΐδος, σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό, η Θέλτα έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ζινεναντίν Ζιντάν, καθώς προηγήθηκε με τον Ντανιελ Βας (33′). Σε πέντε λεπτά ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε σκοράρει δύο φορές για την ανατροπή (36′ και 38′), αλλά οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν ιδιαίτερα σκληροί. Πίεσαν στο β’ μέρος, έχασαν πέναλτι με τον Ασπας (απέκρουσε ο Κέιλορ Νάβας) και τελικά ισοφάρισαν με τον Μάξι Γκόμες (82′).

Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Παουλίνιο καθάρισαν για το 3-0 επί της Λεβάντε ενώ το πρόσωπο στο Καμπ Νου ήταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος επέστρεψε ύστερα από τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός γηπέδων για τέσσερις μήνες. «Ηταν το πρώτο του ματς και είδα ότι αγωνίστηκε με διάθεση. Πρέπει να προσαρμοστεί στον ανταγωνισμό που υπάρχει ενώ είχε ταχύτητα και αγωνιζόταν χωρίς φόβο. Θα μας δώσει σημαντική βοήθεια», σχολίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ρωτήθηκε και για τη μεταγραφή του Φελίπε Κουτίνιο: «Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Είναι μία σημαντική μεταγραφή. Πιστεύουμε ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα, άλλωστε οι σπουδαίοι παίκτες έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Μπέτις, η οποία νίκησε με το επιβλητικό 5-3 στο Σάντσεθ Πιθχουάν τη Σεβίλλη στο ντεμπούτο του Βιντσέντζο Μοντέλα στην ισπανική Λίγκα.

Γκολ και… έξω

Ο Ντιέγκο Κόστα επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο. Ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε για το (τελικό) 2-0 επί της Χετάφε, ωστόσο… ξέφυγε στους πανηγυρισμούς του και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη!

Αλλα αποτελέσματα: Βαλένθια – Τζιρόνα 2-1, Λας Πάλμας – Εϊμπάρ 1-2, Λεγανές – Σοσιεδάδ 1-0, Μπιλμπάο – Αλαβές 2-0, Βιγιαρεάλ – Λα Κορούνια 1-1. Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 48, Ατλέτικο 39, Βαλένθια 37, Ρεάλ 32, Σεβίλλη 29.