Από την πύλη επτά του αεροδρομίου. Ακριβώς 1.935 νύχτες μετά τον αποχωρισμό της 17ης Αυγούστου 2012. Η δεύτερη θητεία του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό μόλις ξεκίνησε και οι Ερυθρόλευκοι δεν έχασαν την ευκαιρία. Το γιόρτασαν με την καρδιά τους χθες βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος.

«Κέβιν έλα, μας έχει πιάσει τρέλα» τραγουδούσαν οι φίλοι των πρωταθλητών που διοργάνωσαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το πάρτι της επιστροφής και κάπως έτσι άνοιξε με δόξα και τιμή το νέο κεφάλαιο σε έναν (ποδοσφαιρικό)… έρωτα μεγάλο. Ενας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές για τους φίλους του Ολυμπιακού μόλις επέστρεψε στο σπίτι του. Και ήρθε για να μείνει! Για να δείξει και να αποδείξει ότι αυτή η σχέση που έμεινε χαραγμένη στην ερυθρόλευκη ιστορία τη διετία 2010-2012 θα έχει και συνέχεια.

Φυσικά για να μπει χθες στο αεροπλάνο και μέσω Φρανκφούρτης να προσγειωθεί στα μέρη μας προηγήθηκε μια μάχη και μπόλικα εκατομμύρια ευρώ που… έκρυψαν τα σύννεφα. Σάββατο βράδυ επί αγγλικού εδάφους, έπειτα από προσωπικές ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός και η Εβερτον βρήκαν –επιτέλους –πεδίο συνεννόησης σε μια διαπραγμάτευση που επί της ουσίας είχε ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου. Πού κλείδωσε το deal (σύμφωνα με τους Αγγλους): Δανεισμός ώς το τέλος της σεζόν αντί ενός ποσού που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, και έπειτα οψιόν αγοράς στα χέρια του πρωταθλητή Ελλάδας. Κάτι λιγότερο από 6 εκατ. ευρώ ώστε να παραμείνει ο Μιραλάς στον Πειραιά και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Το θέμα βεβαίως ήταν να γυρίσει. Τα υπόλοιπα θα συμβούν στην ώρα τους.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που δεν με έχουν ξεχάσει. Ούτε εγώ τους έχω ξεχάσει. Ανυπομονώ να παίξω ξανά μπροστά τους και να τους χαρίσω ακόμη περισσότερους τίτλους. Ο πρόεδρος έκανε τα πάντα για να γυρίσω στο σπίτι μου. Αυτός ο σύλλογος είναι η οικογένειά μου, είναι το σπίτι μου. Θέλω να βάλω πολλά γκολ και ανυπομονώ να φορέσω ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» ήταν τα πρώτα λόγια του Μιραλάς άμα τη αφίξει του.

Προγραμματικές δηλώσεις

Αυτή ήταν η δεύτερη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού μέσα στο 2018 (προηγήθηκε ο Εχσάν Χατζισαφί). Πού θα σταματήσει το κοντέρ; Ισως να θελήσει να μας λύσει την απορία ο Οσκαρ Γκαρσία το μεσημέρι (14.00). Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάζουν τον νέο προπονητή τους και όσα ο Καταλανός θα υποστηρίξει δημόσια στο δικό του «καλώς όρισες» προφανώς θα δημιουργήσουν δεδικασμένο. Ο 44άχρονος συμφώνησε την Πέμπτη να αντικαταστήσει τον Τάκη Λεμονή. Ανακοινώθηκε την Παρασκευή, έφτασε με τους βοηθούς του το Σάββατο το μεσημέρι, και χθες ήταν σε μια από τις σουίτες του AEΛ αρένα για να δει από κοντά το ματς της Λάρισας. Αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πίνακα και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή σε τρίτη διαφορετική χώρα μετά το Ισραήλ (Μακάμπι) και την Αυστρία (Σάλτσμπουργκ).

Ο κόουτς, που το καλοκαίρι διεκδίκησε (αλλά τελικώς έχασε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε) τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, είναι ο άνθρωπος που οι Ερυθρόλευκοι επέλεξαν για να τους επαναφέρει στο μοτίβο ποδοσφαίρου που το Λιμάνι θυμάται με λαχτάρα. Την εποχή των εκπροσώπων της ισπανικής σχολής (Βαλβέρδε, Μίτσελ). Ποιο είναι το φοβερό; Πως ο Μιραλάς τότε τον Βαλβέρδε είχε στον πάγκο. Και τώρα που γυρίζει θα συναντήσει κάποιον που έρχεται με τις… κοντινότερες δυνατές συστάσεις σε σχέση με τον «Τσινγκούρι» και πάντα μιλώντας για τον Ολυμπιακό. Διόλου άσχημα…