Ο πήχης έχει τοποθετηθεί εξαρχής ψηλά και για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ύστερα από 33 χρόνια θέλει τις υψηλές πτήσεις του Τζάλμα Κάμπος. Ο ανγκολέζος winger ήταν το αγωνιστικό κέρδος του Δικεφάλου από την προχθεσινή ευρεία νίκη 5-0 επί του Λεβαδειακού.

Πέτυχε δύο γκολ (48′, 59′) που είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας και έδειξε ότι βελτιώνει τον δείκτη αποτελεσματικότητας. Η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, η έκρηξη και οι περίτεχνες ενέργειες υπήρχαν στο ρεπερτόριό του. Το πρόβλημα, όμως, εντοπιζόταν στη σχέση του με το γκολ. Την περασμένη σεζόν σκόραρε τρεις φορές σε 29 συμμετοχές στη Super League, φέτος χρειάστηκε 12 εμφανίσεις για να φτάσει στον ίδιο αριθμό. Πέρυσι είχε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 5 τέρματα σε 44 αγώνες, τώρα μετράει 4 σε 18.

Κάστρο… Τούμπας

Αν απομονωθούν δε τα στατιστικά του στη Σούπερ Λίγκα έχει 6 γκολ σε 41 συμμετοχές. Περίπου 1 ανά 7 αναμετρήσεις.

Ακριβώς στον ίδιο αριθμό αγώνων (41) ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς έχει να επιδείξει 22 γκολ συνυπολογίζοντας και τα δύο που πέτυχε στο 5-0 επί του Λεβαδειακού (57′, 89′ πέν.). Δηλαδή μέσος όρος 1 ανά 1,9 παιχνίδια.

Ο Σέρβος, βέβαια, είναι σέντερ φορ και συνάμα μανούλα στο τελείωμα των φάσεων. Ειδικότερα δε στην Τούμπα τα στατιστικά του απογειώνονται. Το περασμένο Σάββατο συνέχισε το εντός έδρας βιολί του. Σε 20 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει σκοράρει 18 φορές. Σχεδόν δηλαδή ένα γκολ ανά εμφάνιση.

Είναι ενδεικτικό ότι μακριά από τη φυσική έδρα του ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς έχει δράσει μόνο σε Καυτανζόγλειο Στάδιο και Ξάνθη (21 αγώνες, 3 γκολ)…

Την τελευταία διετία δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Σέρβο στον ΠΑΟΚ είναι ο Λέο Μάτος. Ο βραζιλιάνος μπακ – που ξεκλείδωσε και την άμυνα του Λεβαδειακού το περασμένο Σάββατο (στο 18′) – έχει 14 γκολ σε 69 συμμετοχές. Διόλου ευκαταφρόνητη επίδοση για ένα δεξί μπακ και συγκριτικά καλύτερη από την αντίστοιχη του μεσοεπιθετικού Τζάλμα Κάμπος.

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ άνοιξε τον κύκλο των αγώνων του στο 2018, όπως έκλεισε το 2017 (1-5 στα Τρίκαλα για τα Κύπελλο). Στη Σούπερ Λίγκα έχει 4 σερί «τρίποντα» με 13-0 τέρματα, ενώ αν συνυπολογιστεί και το κύπελλο μετράει 6 διαδοχικές νίκες με συντελεστή 23-1!

Παρεμπιπτόντως, για πρώτη φορά στην ιστορία του πέτυχε 5 γκολ επί του Λεβαδειακού σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η Μακεδονία και η αποθέωση

του 4ου διαιτητή!

Ο κόσμος του ονειρεύεται κατάκτηση πρωταθλήματος, ενώ έστειλε και μήνυμα με το πανό που ανέγραφε στα αγγλικά «Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και είναι εδώ».

Οπως εδώ είναι και ο Μάρσιο Αζεβέδο, ο βραζιλιάνος αριστερός μπακ, που δήλωσε κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ότι «θα είμαι έτοιμος σε δύο εβδομάδες».

Μέχρι τότε ενδεχομένως θα έχει ξεπεράσει και τον τραυματισμό στο ισχίο ο βοηθός διαιτητή Ανδρέας Φωτόπουλος που αντικαταστάθηκε από τον 4ο διαιτητή Ευάγγελο Κιοτζένη (στο 67′) εν μέσω αποθέωσης (!) στην Τούμπα…