Στο υπουργείο Εργασίας, εισέβαλαν την Τρίτη μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, κάτι το οποίο απορρίφθηκε με αποτέλεσμα στη συνέχεια να εισβάλλουν στο κτίριο όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα μέτρα, ενώ έγραψαν στην ταμπέλα του υπουργείου «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας».

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπουλούγαρης από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, «αυτή είναι μία πρώτη απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν το παζαρεύουμε».

Στη συνέχεια, τα μέλη του ΠΑΜΕ αφού φώναξαν συνθήματα υπέρ των εργατών, αποχώρησαν από την είσοδο του υπουργείου.

Υπ. Εργασίας: Ακατανόητη η εισβολή

«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους. Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες», αναφέρει το υπουργείου Εργασίας για την εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ.

«Η υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες».

«Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία. Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το 1/2 των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους. Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας», υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.