Σε διαδικασία αντεπίθεσης και στην πλήρη εξέλιξη ενός ποδοσφαιρικού σχεδίου που δημιουργήθηκε με θέα στο «αυτονόητο» της κατάκτησης του τίτλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά δεν εφησυχάζουν. Οι δράσεις των ημερών αποτελούν τον πλέον αδιάψευστο μάρτυρα. Η πρόσληψη του Οσκαρ Γκαρσία –τον παρουσίασε το απόγευμα στους ποδοσφαιριστές ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης –το ηχηρό «μπαμ» της επιστροφής του Κέβιν Μιραλάς (πήρε τη φανέλα με το 11 και έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα), οι κινήσεις από την αγορά εσωτερικού με την απόκτηση του Εχσάν Χατζισαφί αλλά και οι συμφωνίες με τον Αστέρα Τρίπολης για τον Ιγκόρ Σίλβα (πιάνει λιμάνι άμεσα καθώς ο Φιγκέιρας αποφασίζει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία ή την Μπράγκα) και τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη. Η παραμονή του Οτζίτζα Οφόε.

Στη ζυγαριά

Αν σταματά εδώ ο Πρωταθλητής; Προφανώς όχι. Ηδη χθες το μεσημέρι διοίκηση και (νέος) προπονητής είχαν σύσκεψη για τα επόμενα μεταγραφικά βήματα. Η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού (για την ιστορία, στην Ισπανία ακούστηκε ότι προτάθηκε εκ νέου ο Μπόγιαν Κρκιτς) και ίσως η προσθήκη τερματοφύλακα (προτάθηκε ο Μάτιτς Κότνικ του Πανιωνίου) είναι στο ζύγι των αποφάσεων. Φυσικά, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δημιουργήσουν τον απαραίτητο χώρο στο ρόστερ τους. Πέραν του Φιγκέιρας είναι στην πόρτα της εξόδου οι Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς, Καρσελά, Εμενίκε, Μπεν. Θα φύγουν, αλλά όσο το «θα» υπάρχει στην πρόταση δεν «θα» πρέπει να τους ξεχνάμε κιόλας ως ανοιχτή υποχρέωση.

Είναι παράξενη η συγκυρία. Είναι παράξενη η χρονιά γενικώς και όσο και αν ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας ορίζοντας την τύχη του είναι βέβαιο πως έχει τα μάτια του ανοιχτά. Για τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε όλα τα επίπεδα. Εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι χαρακτηριστικές οι ατάκες που ειπώθηκαν χθες το μεσημέρι στην Πλατεία Αλεξάνδρας όταν έσβησαν τα φώτα από την παρουσίαση του Οσκαρ Γκαρσία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μιχάλης Κουντούρης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Παύλου άνοιξαν συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου. Και τα όσα ειπώθηκαν εκεί μοιάζουν με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση!

«Θακάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ενισχυθεί ο Ολυμπιακόςγια να πάρει το πρωτάθλημα ό,τι και να κάνουν. Οσο και να το ξεφτιλίσουν, όσες νάρκες και να βάλουν στον δρόμο μας, όσες παγίδες κι αν στήσουν» ακούστηκε μαζί με την επισήμανση πως «πράττουμε σε ένα άρρωστο ποδοσφαιρικό περιβάλλον». «Είναι θεαματικό πρωτάθλημα αυτό; Γιατί; Επειδή αδικούν τον Ολυμπιακό σχεδόν σε όλα τα ματς; Εσείς τι βλέπετε;Γιατί δεν τα γράφετε κάποιοι για αυτή την ξεφτίλα;» ήταν μια απορία που σίγουρα έχει τη σημασία της. Πόσω μάλλον την επόμενη ημέρα μιας ακόμη εχθρικής διαιτησίας (σαν αυτή που οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν στη Λάρισα). Τη σημασία του όμως έχει και κάτι ακόμη. Το«μην τα βάζουν με τον κόσμο του Ολυμπιακού γιατί η οργή του κόσμου, όταν ξεφύγει, δεν μαζεύεται».

Πρώτη ομιλία Γκαρσία

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έπιασε δουλειά στον Ρέντη και οι πρώτες του λέξεις προς τους ποδοσφαιριστές ήταν μάλλον κατατοπιστικές για τον τρόπο που θέλει να δουλέψει: «Απαιτώ να έχουμε πειθαρχία ως ομάδα, να σεβόμαστε ο ένας το άλλον. Για παράδειγμα, όταν ένας παίκτης βγαίνει αλλαγή ή δεν παίζει, δεν γίνεται να αντιδράει και να παρουσιάζει άσχημη εικόνα. Ήμουν ποδοσφαιριστής και ξέρω πώς είναι, αλλά δεν γίνεται να μη χαίρεστε όταν νικάει η ομάδα ή να μην πανηγυρίζετε τα γκολ μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Θέλω να παίξουμε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, με αρχές και μυαλό, αλλά και με όλους να δίνουν το 100%. Δεν σκοπεύω να αλλάξω πολλά στο παιχνίδι μας. Είμαστε στα μισά της σεζόν και θα είναι δύσκολο να κάνουμε πολλές αλλαγές. Δεν έχουμε πολύ χρόνο και για αυτό θέλω από όλους να είστε προσεκτικοί».