Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής Ντενίζ Νάκι γεννήθηκε στη Γερμανία, έχει κουρδική καταγωγή και ασκεί έντονη κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν.

Προχθές το βράδυ δέχθηκε πυροβολισμούς ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στην πόλη Ντίρεν –επιστρέφοντας στο σπίτι του έπειτα από επίσκεψη σε φίλο –και οι εισαγγελικές Αρχές στο Ααχεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα «Die Welt», άγνωστος τον πυροβόλησε από ένα μαύρο στέισον βάγκον που ήταν πίσω του και δύο σφαίρες χτύπησαν το αυτοκίνητό του.

Η εισαγγελέας Κάτια Σλένκερμαν-Πιρς σημείωσε ότι το γραφείο της δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτά που ισχυρίζεται ο Νάκι, ωστόσο πρόσθεσε πως «οι έρευνες είναι προς κάθε κατεύθυνση».

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Νάκι είχε καταδικαστεί από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Πιστεύω ότι ήταν τούρκος πράκτορας ή κάποιος άλλος που διαφωνεί με τις απόψεις μου. Ηταν τόσο κοντά. Φοβήθηκα πως θα σκοτωθώ», είπε ο Νάκι στη γερμανική εφημερίδα. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεχόταν συχνά απειλές μέσω των social media, όχι όμως τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα πρόσθεσε ότι αυτό το γεγονός δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει να μιλάει εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Νάκι έχει αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα της Λεβερκούζεν, αλλά και στις Ροτ Βάις, Ζανκτ Πάουλι, Πάντερμπορν, ενώ την περίοδο 2013-2014 φόρεσε τη φανέλα της Γκεντσλερμπιρλιγκί. Από το 2015 αγωνίζεται στην Αμέντ, την ομάδα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, που θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα του Τουρκικού Κουρδιστάν.