Δεν μπορεί ο καθένας να συνδυάσει επαγγελματική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και σπουδές σε ΑΕΙ.

Ο Γιώργος Μασούρας όμως είναι ο πιο καλός ο μαθητής για τους προπονητές στο γήπεδο και παράλληλα ένας εκκολαπτόμενος δάσκαλος εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Αθήνας σπουδάζει ο 23χρονος ποδοσφαιριστής. Και μπορεί να έχει παραμελήσει κάπως τα μαθήματά του, αλλά δεν ξεγράφει από τα «θέλω» του το πτυχίο.

Του αρέσουν, άλλωστε, τα δύσκολα. Και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι τη σεζόν 2016-17 κατάφερε να σκοράρει με τη φανέλα του Πανιωνίου κόντρα σε όλες τις ομάδες του τέως ΠΟΚ. Από τα 6 γκολ του τα 4 επιτεύχθηκαν απέναντι σε ΑΕΚ (2), Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Από την άφιξη του… πελαργού όμως είχε διαφανεί ότι ο Γιώργος Μασούρας είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Πρωτοχρονιά γεννήθηκε (το 1994).

Μπουσούλισε ποδοσφαιρικά στις αλάνες και στις πλατείες Κεχρινιάς Βάλτου (χωριό κοντά στην Αμφιλοχία σε ύψος 380 μέτρων) και στην εφηβεία μετοίκησε στην Αθήνα. Επαιξε στον Ηλυσιακό την τελευταία χρονιά της Δ’ Εθνικής (2012-13) συμβάλλοντας στην άνοδο και ύστερα από μία σεζόν στη Γ’ (2013-14) τον εντόπισαν οι κεραίες του Πανιωνίου.

Από την Ομόνοια Κεχρινιάς στον Ιστορικό! Από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην ποδοσφαιρομάνα Νέα Σμύρνη. Και ποιος ξέρει πού μπορεί να φτάσει ακόμη ο 23χρονος winger…

Στον Πανιώνιο μόνο ψαρωμένος δεν πήγε. Πήρε χρόνο συμμετοχής από την πρώτη του σεζόν (14 συμμετοχές, 317 λεπτά) και συνέχισε τη σταθερά ανοδική πορεία τις επόμενες περιόδους. Δεν είναι τυχαίο ότι ετοιμάζεται προσεχώς να συμπληρώσει 100 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα.

Το περασμένο Σάββατο, στην 96η παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία, υπέγραψε την ανατροπή του Πανιωνίου κόντρα στην Κέρκυρα. Με τζίφρα καλλιτεχνική, γιατί πέτυχε γκολ-ζωγραφιά και μοίρασε ασίστ.

Με 4 τέρματα (όσα και ο Σπιριντόνοβιτς) είναι πλέον ο τοπ σκόρερ του φετινού Πανιωνίου. Αν και η συνεισφορά του δεν εξαντλείται στα γκολ. Είναι παίκτης προπονητή, που βάζει το «εγώ» κάτω από το «εμείς». Θα μπορούσε και να το διδάξει…