Ο Σέρχιο Αραούχο βρέθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα στο επίκεντρο μιας συζήτησης που περιελάμβανε ακόμα και την πρόωρη αποχώρησή του από την ΑΕΚ. Ο αργεντινός φορ τοποθετήθηκε για τα εν λόγω σενάρια εκείνο το διάστημα, όμως η πραγματική «απάντηση» του Αραούχο ήρθε το Σάββατο.

Ο 25χρονος επιθετικός σκόραρε, ήταν από τους καλύτερους της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και πανηγύρισε φιλώντας το σήμα στη φανέλα και δείχνοντας με χειρονομίες πως είναι εδώ.

Το παραπάνω «ξέσπασμα» του Αραούχο, σε συνδυασμό με το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε με την επιστροφή του από την Ισπανία, είναι αναμφίβολα πολύ θετικό μαντάτο για την Ενωση. Μιας και το να… επιστρέψει ο περσινός Αραούχο, αφήνοντας στην άκρη το μέτριο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, μπορεί να αποτελέσει έναν παράγοντα με ξεχωριστή σημασία για την ΑΕΚ. Η οποία έχει ανάγκη τον Αραούχο που είδαμε το Σάββατο, για να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει στο φινάλε της σεζόν στον μεγάλο στόχο της.

Είναι σαφές πως ο αργεντινός επιθετικός πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές στο διάστημα που προηγήθηκε. Με την απουσία της οικογένειάς του, που παραμένει στην Ισπανία, αλλά και την γκίνια που έδειχνε να τον κυνηγά στο γήπεδο, να τον έχουν επηρεάσει.

Πλέον όμως τα παραπάνω δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν, με τον αργεντινό φορ να επιστρέφει στην Ελλάδα απόλυτα προσηλωμένος στην ΑΕΚ. Εχοντας στο μυαλό του μόνο πώς θα βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που αποτελεί και για τον «Τσίνο» ένα προσωπικό στοίχημα. Με τη νέα αρχή που επιθυμεί να κάνει στο 2018 ο Αραούχο να γίνεται από το Αγρίνιο.

Σφραγίζονται τρία εισιτήρια

Η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα στο ΟΑΚΑ τον Παναιτωλικό (19.30) με στόχο να τελειώσει και τυπικά την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μετά το 0-4 του Αγρινίου. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος θα απουσιάζει από τον πάγκο, αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές. Δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί ελάχιστα και χρησιμοποιώντας και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ο Γιούσης.

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα (17.15) έχοντας επίσης εξασφαλίσει την πρόκριση μετά το 5-1 του πρώτου ματς, ενώ στις 15.00 διεξάγεται το άλλο ματς της ημέρας για τον θεσμό του Κυπέλλου, με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Πανιώνιο. Στη ρεβάνς του 2-0 της Νέας Σμύρνης.